Běhej a bojuj! Vondroušová zažívá sladký American dream

- Jan Havlovic

Pohádkové výkony Markéty Vondroušové na území Spojených států amerických pokračují! Teprve devatenáctiletá si po čtvrtfinále v Indian Wells zahraje mezi nejlepší osmičkou také v Miami. Česká tenistka si naposledy poradila s Němkou Mariaovou po setech 6:4, 6:3. „Jsem nesmírně šťastná,“ zářila štěstím Vondroušová, kterou čeká velký zápas proti krajance Karolíně Plíškové.

Markéta Vondroušová se v osmifinále mohla postavit světové šestce a domácí hvězdě Sloane Stephensové. Obhájkyni titulu ale vyřadila Němka Tatjana Mariaová, čímž se české tenistce otevřela cesta do čtvrtfinále.

Ani proti německé hráčce, které aktuálně patří 62. pozice ve světovém žebříčku, to však Vondroušová neměla jednoduché. Devatenáctiletá sokolovská tenistka si v prvním setu vypracovala náskok hned dvou brejků. Vondroušové se však podařilo uzavřít set při vlastním podání až na druhý pokus, a to čistou hrou. 

Na startu druhé sady obě tenistky ztratily servis a začínalo se prakticky od nuly. Od té chvíle převzala otěže zápasu Vondroušová, která kvalitně servírovala a byla nebezpečná i při podání Mariaové. Mladá česká tenistka už zápas nepustila a po výsledku 6:4, 6:3 si zahraje v Miami poprvé ve čtvrtfinále.

„Jsem nesmírně šťastná. Byl to těžký zápas. Hrálo se pozdě v noci, takže jsem ráda, že jsem to zvládla,“ hodnotila Vondroušová duel, který skončil až krátce po půlnoci.

„Klíčem k úspěchu byly možná moje kraťasy a v závěru druhého setu jsem zaservírovala velmi dobře,“ hledala česká reprezentantka klíčové aspekty zápasu.

Devatenáctiletá Češka nadále potvrzuje kvalitní formu. Po čtvrtfinálové účasti v Indian Wells si zahraje mezi nejlepší osmičkou také v Miami. „Jen se soustředím na svou hru. V praxi je to – běhej a bojuj," řekla Vondroušová v rozhovoru pro stránky WTA.

Nyní čeká na Vondroušovou těžký oříšek. V boji o účast v semifinále vyzve krajanku Karolínu Plíškovou, se kterou se utká na profesionálním okruhu vůbec poprvé v kariéře.

Bude pokračovat sladký American dream devatenáctileté sokolovské tenistky?