První výhra na Premier Mandatory! Muchová přejela Hibinovou a vyzve bývalou světovou jedničku

- Jan Vojkůvka

Když v minulé sezoně prošla Karolína Muchová až do třetího kola US Open, byla to pořádná senzace. Jenže česká tenistka se tím nastartovala k neskutečným výkonům, které přibrzdilo pouze další z řady zranění. Postupem z kvalifikace na WTA Premier Mandatory a vítězstvím 6:3, 6:3 nad Nao Hibinovou však potvrdila svou výtečnou formu z posledních měsíců.

Letošní forma dvaadvacetileté Češky je úchvatná. Tenistka, která doposud nikdy nebyla v první světové stovce, prohrála sice ve finále kvalifikace v Brisbane, ale na Australian Open prošla přes tři kola až do hlavní soutěže (vypadla v 1. kole na raketě Karolíny Plíškové) a v Dauhá se dokonce po úspěšné kvalifikaci prokousala až do čtvrtfinále.

A svou formu potvrzuje i v Miami. Po dvou kolech kvalifikace, v níž porazila i další rozjetou Češku Marii Bouzkovou, pokořila v hlavní soutěži hladce Japonku Hibinovou. Elitní světovou stovku má skutečně už na dosah.

V prvním setu sice Muchová neudržela brejk z první hry a přišla hned ve druhém gemu o podání, ale následně opět Hibinovou brejkla a ujala se vedení 2:1. S výhodou jednoho brejku došla až do koncovky, v níž na returnu úvodní dějství uzavřela.

Druhý set byl od Muchové ještě dominantnější a česká tenistka se dostala do vedení 5:0. Hibinová zastavila nápor soupeřky až v šestém gemu a malou jiskřičku naděje vykřesala v sedmé hře, kdy jedno ztracené podání vybojovala zpět.

Osmý gem přinesl maratonskou bitvu se čtyřmi shodami a hned pěti mečboly Muchové. Hibinová je všechny odvrátila a podržela si podání. Chvilku byla Japonka dokonce na koni a hned v dalším gemu se dostala opět k brejkbolu. Proti němu ale Muchová měla trochu potřebného štěstí, když soupeřka zahrála těsný aut. Po přímém bodu se dostala k šestému mečbolu, který už vítězným úderem podél lajny využila.

Muchová si připsala na své konto premiérové vítězství na turnaji WTA Premier Mandatory, což je po grandslamech druhá nejvyšší kategorie na okruhu.

V dalším kole si česká tenistka zahraje proti světové čtyřce Angelique Kerberové.