Konec samostatnosti Halepové. Rumunka najala staronového kouče

- Jan Vojkůvka

Pracovní rozchod s Darrenem Cahillem se možná až moc negativně projevil na výkonech bývalé světové jedničky Simony Halepové. Po neúspěšné zkoušce s Thierrym Van Cleemputem, najala rumunská tenistka svého bývalého trenéra a krajana Daniela Dobreho, s nímž věří v úspěšnou spolupráci.

„Mám nového rumunského kouče, někoho, s kým jsem už dřív pracovala, včetně období, kdy mě trénoval i Darren,“ řekla ve středečním rozhovoru v Miami. „Jeho jméno je Daniel Dobre. Pracovali jsme spolu i předtím, než přišel Darren, takže mě docela dobře zná. Jsem za to rozhodnutí hodně ráda.“

Halepová po veleúspěšné sezoně 2018 neprožívá první měsíce nového roku ideálně. Na okruhu WTA vyhrála jen 10 zápasů z 15 a byla ve finále v Dauhá. Vyřazení v osmifinále Australian Open, čtvrtfinále v Dubaji, či už ve čtvrtém kole v Indian Wells (kde prohrála s Vondroušovou), bere jako velký neúspěch.

„Věřím mu, a v minulosti jsme dobře spolupracovali. Nejdůležitější je, že se s ním cítím dobře. Máme dobré propojení, což dělá věci snazší,“ uvedla Halepová.

Rumunka v posledních třech letech zažila velký progres pod vedením Darrena Cahilla. Loni se jí podařilo také získat grandslamový titul na Roland Garros, stala se pod ním světovou jedničkou. Kvůli rodině se ale její bývalý kouč rozhodl spolupráci ukončit.

Jak se Halepové povede pod Danielem Dobrem? To ukáže už turnaj v Miami, kde měla v prvním kole volný los.