Wozniacká se nepředstaví na Roland Garros

- Ondřej Jícha

Dánka Caroline Wozniacká vynechá zbytek antukové sezóny. Svěřenkyně Davida Kotyzy se podle francouzských organizátorů štrasburského turnaje musela nadále odhlásit z plánovaných podniků v Římě, Madridě i druhého grandslamu v Paříži. Na vině je stále nevyléčené zranění kotníku, které si přivodila na začátku dubna v Monte Carlu.

Bývalou světovou jedničku tak neopouštějí potíže, které zažívá prakticky po celou sezonu. Od začátku sezóny se propadá žebříčkem. Zatímco v lednu byla na sedmnáctém místě, nyní už je Dánka až na osmadvacáté pozici. Vynecháním výše plánovaných podniků přijde rodačka z Odense o další tři stovky bodů. Čeká ji tak další propad minimálně o dalších deset příček v žebříčku. Pro Wimbledon by se Wozniacká nemusela ocitnout mezi nasazenými hráčkami.  

Rekonvalescence kotníku v případě Dánky se odhaduje přibližně ještě na dalších šest týdnů. Návrat na kurty tak Wozniacká chystá až na travnatý povrch v anglickém Nottinghamu, který ji poslouží jako generálka na slavný Wimbledon. V něm bude Dánka obhajovat loňské čtvrté kolo.

Wozniacká si v letošním roce připsala v Auckland, kde došla až do semifinále. Na výraznější výsledek od té doby ale stále čeká. K lepším výkonům jí měl pomoci bývalý trenér české tenisové jedničky Petry Kvitové David Kotyza. Ten si ale na první soutěžní zápas nové svěřenkyně bude muset počkat minimálně do začátku června.