Plíšková rozjetou soupeřku nezastavila. Bencicová během měsíce skolila třetí Češku

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková neměla před sebou vůbec snadnou práci. Ve čtvrtfinále turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells se musela vypořádat s tenistkou, jež se honosí nejlepší aktuální formou ze všech. Švýcarka Belinda Bencicová ani proti české favoritce nezaváhala a připsala si už desátou výhru na okruhu WTA v řadě. Po setech 6:3, 4:6, 6:3 navíc porazila třetí Češku během jediného měsíce.

Bencicová svou vítěznou šňůru natáhla už na 10 zápasů (pokud budeme počítat i únorový Fed Cup, vyhrála 12. zápas v řadě). Započala ji na turnaji v Dubaji už 17. února, když v prvním kole ve dvou setech porazila Lucii Hradeckou 6:4, 7:6(6).

Při cestě za titulem se musela vypořádat s favorizovanými Sabalenkovou, Halepovou, Svitolinovou a nakonec i Petrou Kvitovou, kterou ve finále přehrála 6:3, 1:6, 6:2.

Ani v Indian Wells neměla úplně nejsnadnější los a v osmifinále skolila světovou jedničku Naomi Ósakaovou. Svou formu posléze potvrdila i ve čtvrtfinále proti Karolíně Plíškové, jež se stala třetí Češkou během měsíce, kterou porazila. A šestou favorizovanou soupeřkou, jíž překvapila.

Samotné čtvrtfinále v Indian Wells přineslo v prvním setu rychlý brejk Švýcarky, jež prorazila servis Plíškové už ve třetí hře. V šestém gemu sice čelila dvěma brejkbolům, oba ale dokázala smazat a svůj triumf potvrdila na returnu v deváté hře. Ve druhém setu to naopak byla Plíšková, kdo vlétl do hry po hlavě.

Češka se ujala vedení až 4:0 a mířila za ziskem druhé sady. Mírně si svou situaci zkomplikovala v šestém gemu, kdy přišla o podání, přičemž brejkbolům čelila i v osmé a desáté hře (celkově v utkání čelila 16 brejkbolům). Desátý hra se proměnila v maratonskou, řež, když Plíšková sice odvrátila příležitost soupeřky na brejk, ale následně se tahala přes pět shod, než využila pátý setbol.

V rozhodujícím setu už byla lepší švýcarská hráčka. Plíškovou nepustila ani k jednomu brejkbolu, sama naopak po nevyužitých čtyřech šancích ve čtvrtém gemu rozhodla o svém vítězství v osmé hře. Zápas posléze dopodávala.