Svitolinová v nejdelším zápase roku urvala postup. Teď si brousí zuby na mladou Češku

- Jan Havlovic

Elina Svitolinová se vůbec poprvé v kariéře probojovala v Indian Wells do čtvrtfinále. Světová šestka porazila v nejdelším zápase tohoto roku Australanku Bartyovou za tři hodiny a dvanáct minut po setech 7:6(8), 5:7 a 6:4. „Cítím v nohách, že to bylo snad ještě delší,“ smála se Svitolinová, která v boji o semifinále vyzve Markétu Vondroušovou.

Tři hodiny a dvanáct minut. V Indian Wells se odehrál nejdelší ženský tenisový zápas tohoto roku. Elina Svitolinová v tuhé bitvě udolala Australanku Ashleigh Bartyovou 6:4 v rozhodujícím setu a poprvé v kariéře si zajistila na BNP Paribas Open místo mezi nejlepší osmičkou.

„Přišlo mi to o hodně delší. Bylo tam hodně dlouhých výměn a také dlouhých gemů,“ hodnotila Svitolinová nejdelší zápas roku. „Cítím v nohách, že to bylo víc než tři hodiny a dvanáct minut,“ smála se se světová šestka v rozhovoru pro web WTA

Ukrajinské tenistce dalo utkání pořádně zabrat, ale o své fyzické připravenosti nepochybuje. „Vím, že jsem na tom fyzicky dobře. Je to jedna z mých výhod, v tomhle si věřím,“ upozorňuje čtyřiadvacetiletá hráčka.

„Před Indian Wells jsme na mé fyzičce speciálně pracovali, teď jsem toho patřičně využila,“ pochvalovala si.

Náročný program Svitolinové bude pokračovat, když odehraje třetí utkání během tří dnů. Její čtvrtfinálovou soupeřku bude devatenáctiletá Markéta Vondroušová, která bude mít v nohách bitvu proti světové dvojce Simoně Halepové.