Rozzlobená Kvitová: Byla jsem ze sebe frustrovaná, to by se stávat nemělo

- Jan Vojkůvka

Sobota nebyla dnem Petry Kvitové. Česká jednička na turnaji v Indian Wells vypadla už ve druhém kole, když nedokázala ve druhém a třetím setu udržet výhody brejků a zápas s Venus Williamsovou dopodávat. Po utkání se ale zlobila zejména sama na sebe.

S 56 nevynucenými chybami, a hned 10 dvojchybami, se proti Williamsové jen těžko hraje. Když se k tomu připočte úspěšnost podání jen 49 % (a 42 % ve druhém i třetím setu), bylo skoro až s podivem, že Kvitová bojovala o postup tak dlouho.

Vedla 6:4, 3:0, poté 4:2... Ve třetím setu prorazila Venus servis a vedla 4:3... Ani to ale nedokázala dotáhnout. Nebyl to Petry den a česká tenistka na to upozornila hned po utkání.

„Abych řekla pravdu, byl to podivný zápas,“ hodnotila na tiskové konferenci. „Obě jsme začaly, podle mě, dost nervózně. Získala jsem první set a najednou vedla, ale dala jsem jí zbytečně šanci, aby se dostala zpátky do zápasu, čehož využila,“ mrzelo Kvitovou.

Williamsová si pomáhala hlavně ve výměnách, jelikož ani ona neměla servis úplně nejlepší. Dokázala se držet ve hře a Kvitová musela začít riskovat ještě víc, než obvykle. Tentokrát to ale české ranařce do kurtu tolik nepadalo, přesto zahrála 38 vítězných míčů.

„Najednou začala hrát lépe a já hůř, i proto šel zápas do třetího setu,“ podotkla Kvitová. „Nevím, nepovedlo se mi to zlomit. Byla jsem ze sebe strašně frustrovaná od poloviny druhého setu, což by se mi nemělo stávat.“

Zápasy Kvitové s Williamsovou se vždy musely rozhodnout ve třetím setu. Všech sedm vzájemných střetnutí dospělo do rozhodující sady, což je taková perlička a důkaz toho, že obě hráčky proti sobě svádí velmi tuhé bitvy. Připomněla to i sama Kvitová.

„Proti Venus jsou to vždycky těžké zápasy. Vždycky spolu hrajeme tři sety. Na konci zápasu ale hrála jednoznačně lépe než já,“ sypala si Češka popel na hlavu.