Vondroušová v Indian Wells postupuje! Češka deklasovala světovou čtrnáctku

- Jan Vojkůvka

Bravurním výkonem se ve druhém kole turnaje WTA Premier Mandatory prezentovala Markéta Vondroušová. Česká tenistka v souboji se světovou čtrnáctkou Darjou Kasatkinovou dominovala a postup do 3. kola vybojovala za pouhých 72 minut. Svou soupeřku deklasovala 6:2, 6:1.

Vondroušová vstupovala do utkání sice v roli papírové outsiderky, ale potvrdila, že pokud je zdravá, patří k nejlepším hráčkám na okruhu. Proti ruské favoritce si nepřipsala ani jedno zaváhání a od úvodních gemů kráčela za cenným skalpem.

Klíčovým okamžikem prvního setu byl pro Vondroušovou šestý gem. V něm se Češka dostala ke svému prvnímu brejku v utkání a první set následně jasně ovládla 6:2, když získala čtyři hry v řadě.

Ve druhé sadě svůj výkon na returnu umocnila dokonce ještě více a od stavu 1:1 uhrála pět gemů v řadě. Klíčem k výhře byl tentokrát čtvrtý gem, v němž se s Kasatkinovou tahala přes čtyři shody a proměnila až pátý brejkbol. Když následně odvrátila jediný brejkbol, jemuž čelila za celý zápas, v páté hře druhé sady, definitivně tím zlomila odpor soupeřky.

Vondroušová prošla do třetího kola v Indian Wells podruhé v řadě a stále živí naději na obhájení bodů za loňské osmifinále. O něj se utká s lepší z dvojice Šuaj Čang/Jelena Ostapenková.