Radwanská chystá velkou rozlučku v Krakově. Ohlášeny jsou první hvězdy

- Jan Vojkůvka

Oficiální konec kariéry sice Agnieszka Radwanská ohlásila už v listopadu minulého roku, ale rozhodně to nebylo za podmínek, které by sama chtěla. Tou dobou byla zraněná, tenis hrát nemohla a rozlučku na tenisovém dvorci by ráda absolvovala. Za tím účelem bude v květnu na domácí půdě v Krakově konat exhibici za účasti velkých hvězd ženského tenisu.

Radwanská ukončila kariéru kvůli vleklým problémům s bolestmi nohou, která ji nedovolila trénovat a hrát na úrovni, jaké by chtěla. Jak sama na podzim podotkla, kvůli bolestem a křečím se mnohdy v noci budila, a ani dlouhá pauza jí nepomohla k možnému comebacku.

Zatímco v současnosti soutěží v tanečním pořadu Dancing with the Stars, plánuje také svou tenisovou rozlučku.

Ta by se měla konat 21. května v polském Krakově v Tauron Aréně, která pojme až 15 000 diváků. Před domácími příznivci, a svými fanoušky, chce říct poslední sbohem profesionálnímu tenisu také za účasti hvězdných hostů, podobně jako to minulý rok provedl Radek Štěpánek v pražské O2 aréně.

Prozatím byly odhaleny dvě účastnice této exhibice. Vedle Radwanské se představí publiku dvě bývalé světové jedničky, a velké kamarádky polské hráčky, Caroline Wozniacká a Angelique Kerberová. Pikantností je, že obě mají ve svých kořenech i polský původ.