WTA

Kvitová se uchází o cenu pro hráčku února, konkurenci má ale velkou

- Petr Sumbal

V druhém měsíci letošního roku Petra Kvitová sice žádný další titul do své sbírky nepřidala, přesto má však šanci stát se hráčkou února. Konkurenci ovšem rozhodně nemá malou, kromě Češky se o cenu ucházejí ještě Elise Mertensová, Belinda Bencicová a Simona Halepová. Hlasovat můžete na oficiálních stránkách WTA i vy.

Po lednovém finále na Australian Open navázala Petra Kvitová dalším úspěšným měsícem. Po vyčerpávajícím melbournském turnaji hned Kvitová startovala v Petrohradu, kde si připsala účast ve čtvrtfinále, když porazila bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou. Vyřazena pak byla pozdější poraženou finalistkou turnaje Donou Vekičovou.

Ještě povedenější turnaj pak česká jednička zaznamenala v Dubaji, kde si po čtyřech výhrách proklestila cestu až do finále. Až v něm ji potkala porážka, když nestačila na Belindu Bencicovou. Tři utkání na turnaji Kvitová zlomila ve třetím setu, až na čtvrtý pokus ve finále jí to nevyšlo.

Právě Bencicová je další adeptkou na ocenění pro hráčku února. Švýcarka se nejprve z kvalifikace neprobojovala do hlavního pavouka turnaje v Petrohradu, pak ale úspěšně reprezentovala ve Fed Cupu, kde vyhrála oba své zápasy a poté už následoval zisk titulu v Dubaji, kde Bencicová postupně porazila čtyři hráčky první desítky Arynu Sabalenkovou, Simonu Halepovou, Elinu Svitolinovou a nakonec Kvitovou.

Halepová by si také mohla vysloužit ocenění. Po dvou vyhraných zápasech ve Fed Cupu proti Česku si Rumunka zahrála finále v Dauhá, kde skončila až na Mertensové, a poté navázala čtvrtfinálovou účastí v Dubaji. Halepová díky těmto úspěchům vystoupala na druhé místo žebříčku.

Poslední kandidátkou je Mertensová, která získala titul v Dauhá, přičemž si v cestě za ním poradila i se dvěma Češkami Kateřinou Siniakovou a Kristýnou Plíškovou. Poté porazila silné hráčky Kiki Bertensovou, Angelique Kerberovou a ve zmiňovaném finále Halepovou. Následně se ovšem belgické tenistce nepovedl turnaj v Dubaji, kde skončila už v prvním kole.

Do hlasování o hráčku měsíce února se můžete zapojit na tomto odkazu i vy.

V lednu se stala vítězkou šampionka z Australian Open Japonka Naomi Ósakaová.