Přestřelka na Twitteru! Bývalému tenistovi se po stém titulu Federera vysmála dcera. Jak reagoval?

- Filip Lefenda

Roger Federer ovládl v sobotu poosmé podnik v Dubaji a zaokrouhlil zisk svých titulů na rovných sto! To si pochopitelně vyžádalo řadu gratulací, včetně těch na sociálních sítích. S tou zřejmě nejvtipnější přišel nechtěně někdejší americký tenista James Blake, který musel skousnout poněkud kyselá slova z úst vlastní dcery.

Právě jsem se dodíval, kterak Roger Federer vyhrál svůj stý titul a má dcera se mě zeptala: „Kolik si jich vyhrál ty?“ napsal na Twitter někdejší americký reprezentant James Blake, jenž v roce 2013 ukončil profesionální kariéru.

„Deset“, odpověděl jsem pyšně. „Jak si jich mohl vyhrát jen deset? To je jako bys nevyhrál žádný.“

Bývalý čtvrtý hráč světa, jenž měl s Federerem zápornou vzájemnou bilanci 1:10, tak reagoval po svém. „Díky Rogere, že mě stavíš do špatného světla před vlastními dětmi. A gratuluji,“ zakončil Blake mohutně sdílený tweet.

A to i proto, že sám novopečený majitel stovky turnajových titulů na jeho slova reagoval. „Vyřiď prosím ode mě dceři tato slova: Tvůj táta je legenda a gentleman!“ přispěchal s komentářem pro jistotu urychleně Federer, aby zažehnal případnou "rodinnou krizi".