WTA

Blíží se tenisová rozlučka? Šafářová po propuštění z nemocnice vyhlíží lepší zítřky

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová strávila uplynulý týden v nemocnici v Brně, kde prodělala operační zákrok, při kterém byly české tenistce odebrány mandle. Bývalá světová pětka nyní doufá, že se v budoucnu vyhne všem nemocem. „Teď už snad budu jen zdravá,“ věří dvaatřicetiletá brněnská hráčka.

Finalistka Roland Garros z roku 2015 se měla na letošním Australian Open rozloučit s tenisovou kariérou. Lucii Šafářovou však zastavily zdravotní komplikace – konkrétně zánět šlachy.

Dvaatřicetiletá tenistka navíc strávila poslední dny v nemocnici Sv. Anny v Brně, kde prodělala operační zákrok. Lékařský tým v čele přednostou Gálou odebral Šafářové mandle.

Sama tenistka zveřejnila v sobotu na svém Instagramu fotografii se vzkazem – „Teď už snad budu jen zdravá.“ Bývalá světová pětka, která je partnerkou hokejisty Tomáše Plekance, tak může pomýšlet na plánovanou rozlučku s tenisovou kariérou.

„Pořád platí, že chci ukončit kariéru na kurtu. Kde to bude, to uvidím podle svého zdravotního stavu,“ říkala Šafářová na začátku ledna.

Přejeme hodně zdraví, Lucko!