Denní menu, 2.3.2019: Plíšková slaví deblový titul, Krejčíková semifinále nedohrála

- Jan Havlovic

Kristýna Plíšková slaví zisk čtvrtého deblového titulu na okruhu WTA! Šestadvacetiletá česká tenistka vyhrála po boku Rusky Rodinové challenger v Indian Wells. Barbora Krejčíková měla na dosah postup do finále "pětadvacítky" ve francouzském Maconu, ale semifinálovou bitvu musela skrečovat kvůli zdravotním problémům. Svůj zápas už má za sebou Renata Voráčová, která v mexickém Acapulcu postup do finále nevybojovala.

NA ROZJEZD

0:10

VORÁČOVÁ DO FINÁLE V ACAPULKU NEPROŠLA: Renata Voráčová si třetí finále v této sezoně bohužel nezahraje. Čtyřiatřicetiletá česká tenistka společně se Švédkou Listerovou nestačili v pátečním semifinálovém duelu v Acapulku na nasazené trojky Krawczykovou s Olmosovou, kterým podlehli ve vyrovnaném utkání po setech 5:7 a 6:7(3). Voráčové se tak alespoň povedlo vylepšit loňskou čtvrtfinálovou účast na tomto turnaji. – Listerová (SWE), Voráčová x Krawczyková, Olmosová (USA/MEX) 5:7, 6:7(3)

 

HLAVNÍ CHOD

20:35

KR. PLÍŠKOVÁ ZÍSKALA V INDIAN WELLS DEBLOVÝ TITUL: Kristýna Plíšková vyhrála na challengeru v Indian Wells deblový titul! Česká tenistka společně s Ruskou Rodinovou porazily v sobotním finálovém duelu americko-belgickou dvojici Townsendová, Wickmayerová po setech 7:6(7) a 6:4. Pro Kristýnu Plíškovou je to již čtvrtý deblový titul na okruhu WTA v kariéře. Šestadvacetiletá tenistka má tak za sebou vynikající generálku na nabitý turnaj v Indian Wells, když postoupila ve dvouhře do čtvrtfinále a ve čtyřhře získala titul. – Kr. Plíšková, Rodinová (RUS) x Townsendová, Wickmayerová (USA/BEL) 7:6(7), 6:4

 

A KDO NEMÁ DOST...

14:10

KREJČÍKOVÁ VZDALA BOJ O FINÁLE: Barbora Krejčíková si osmnácté finále na okruhu ITF nezahraje. Třiadvacetiletá česká tenistka skrečovala semifinálový souboj ve francouzském Maconu proti Holanďance Lesley Krekhovové za stavu 6:7(5), 0:3. Světová deblová dvojka zápas vzdala kvůli zdravotním problémům po 69 minutách duelu. – Lesley Kerkhovová (NED, 208.) x Barbora Krejčíková (210.) 7:6(5), 3:0 – skreč Krejčíková

Češi v akci

Detiuc prolétla do finále
Anastasia Detiuc (487.) si zahraje na turnaji v Šarm Aš-Šajchu o titul! Dvacetiletá česká tenistka si v sobotním semifinálovém duelu hravě poradila s Japonkou Kajurovou (836.), kterou porazila za 57 minut po setech 6:1, 6:2. Detiuc tak bude v neděli usilovat o celkově třetí titul ve dvouhře v kariéře.

Poljak třetí deblový titul nevybojoval
David Poljak bohužel nezískal deblový titul na turnaji v Šarm Aš-Šajchu. Český tenista společně s Polákem Michalskim nestačili v sobotním finálovém duelu na nasazené jedničky španělský pár Artunedo Martinavarro, Vivero González, když prohráli za 72 minut po setech dvakrát 4:6. Poljak si tak bude muset na třetí deblový titul ještě počkat.

ATP/WTA

Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC, Acapulko (ženy, MEX, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Listerová (SWE), VORÁČOVÁ – Krawczyková, Olmosová (USA/MEX) [3] 5:7, 6:7(3)

Oracle Challenger Series, Indian Wells (ženy, USA, 162 480 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
KR. PLÍŠKOVÁ, Rodinová (RUS) – Townsendová, Wickmayerová (USA/BEL) 7:6(7), 6:4

ITF/Futures

8éme Engie Open de la Ville, Macon (FRA, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
Lesley Kerkhovová (NED, 208.) [8] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (210.) 7:6(5), 3:0 – skreč Krejčíková

Soho Square, Šarm Aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Artunedo Martinavarro, Vivero González (oba ESP) [1] – Michalski (POL), POLJAK [4] 6:4, 6:4

Soho Square, Šarm Aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
ANASTASIA DETIUC (487.) [1] – Ange Oby Kajuruová (JPN, 836.) 6:1, 6:2