Triumf Bencicové uhranul i Federera. Ohromný úspěch, žasla tenisová legenda

- Jan Havlovic

Loňský týden patřil jednoznačně Belindě Bencicové. Jednadvacetiletá švýcarská tenistka opanovala turnaji v Dubaji, když během jednoho týdne vyzrála hned na čtyři hráčky elitní desítky. Její úspěch neunikl ani Rogeru Federerovi. „Ta její cesta turnajem je ohromná,“ žasl dvacetinásobný grandslamový šampion.

Rogeru Federerovi a Belindě Bencicové to spolu na kurtu klape – švýcarská dvojice vyhrála již dvakrát v řadě Hopmanův pohár. Oba se navzájem podporují i na turnajích. Minulý týden se potkali v Dubaji, kde jednadvacetiletá Bencicová šokovala ziskem turnajového vavřínu.

U toho nechyběl ani Federer, který dorazil do Dubaje o pár dní dříve, aby se kvalitně připravil na právě probíhající turnaj ATP. „Za každou výhru jsem ji gratulovat. Na chvilku jsme se viděli i po finále, byla nesmírně šťastná,“ popisoval sedmatřicetiletý Švýcar pro web WTA.

Bencicová předvedla neuvěřitelnou jízdu, když během jednoho týdne vyřadila hned čtyři hráčky elitní desítky světového žebříčku. „Ohromný úspěch. Nečekal jsem to, ale jsem hrozně rád, že to dokázala,“ gratuloval Federer své krajance.

„Jsem rád, že dosáhla těchto úspěchů po boku jejího otce a přítele (tím je její kondiční kouč, pozn. red.),“ dodal držitel dvaceti grandslamových titulů závěrem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

??? @hromec3 @ivan.bencic

Příspěvek sdílený Belinda Bencic (@belindabencic),Úno 25, 2019 v 1:32 PST