Vondroušová zvládla čtvrtfinálový obrat! Zabojuje o první finále po dvou letech

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová má za sebou na turnaji v Budapešti náročné střetnutí s nevyzpytatelnou Rumunkou Irinou Beguovou. Česká tenistka svou soupeřku nakonec dokázala i přes problémy v prvním setu po úspěšném obratu porazit. Postup do semifinále Vondroušová vybojovala za 132 minut hry po setech 5:7, 6:1, 6:3.

Devatenáctiletá Češka si zahraje poprvé o postup do finále od července 2018, kdy se představila v semifinále v Gstaadu. Tehdy Vondroušová nestačila na lucemburskou tenistku Mandy Minellaovou. V Budapešti si zahraje proti lepší z dvojice Potapovová/Cirsteaová.

Ve finále, o které si v sobotu zahraje, se česká hráčka představila naposledy v dubnu 2016. Tehdy senzačně ovládla bez ztráty setu turnaj ve švýcarském Bielu.

Vondroušová nevstoupila do utkání vůbec špatně a ve třetím gemu měla dva brejkboly. Jenže je nevyužila a naopak si prohrála v šesté hře servis. Okamžitým rebrejkem se vrátila do prvního setu, avšak koncovka už patřila rumunské tenistce, která ve dvanáctém gemu přes shodu dokázala na returnu využít v pořadí třetí setbol.

Od druhé sady se ale hra Beguové výrazně zhoršila. Ztratila podání hned v prvním gemu, poté i ve třetím a nakonec znovu v sedmém.

Na svůj dominantní výkon dokázala Vondroušová navázat i v rozhodujícím setu. Rychle se ujala vedení 3:0, a i když neproměnila další brejkbol v šestém gemu, zápas bez větších obtíží dopodávala.