Vítězný obrat! Kvitová po dvou hodinách vybojovala třetí finále sezony

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová si zahraje třetí letošní finále! Vítězka turnaje ze Sydney a finalistka Australian Open zdolala v semifinále turnaje v Dubaji tchajwanskou tenistku Su-wej Sie po setech 3:6, 6:2, 6:4 a už potřetí během svého vystoupení ve Spojených arabských Emirátech musela absolvovat třísetovou bitvu.

Tchajwanka Su-wej Sie, jež ve čtvrtfinále otočila zápas s Karolínou Plíškovou, dala pořádně zabrat i v semifinále Petře Kvitové. Ta musela odehrát v Dubaji už třetí třísetový zápas. Ve čtvrtfinále přitom dominovala utkání proti Slovence Kužmové, ale zápas se Sie byl znovu pořádnou prověrkou fyzičky a trval přes dvě hodiny.

Kvitová vstoupila do utkání třemi dobře odservírovanými gemy, ale od stavu 3:2 prohrála čtyři hry v řadě a nečekaně se dostala do problémů, když prohrála úvodní set. Sie opět potvrdila, že její herní styl je pro nejlepší tenistky světa hodně nepříjemný a české hráčce nedala nic zadarmo.

Obrázek hry se začal ale od druhého setu měnit. Kvitové se začala její riskantní hra vyplácet, na soupeřku tlačila a dostala se ke svým prvním brejkbolům v utkání.

Ve třetím a pátém gemu navíc prorazila Sie podání, a i když za stavu 4:1 čelila sama třem brejkbolům, žádnou komplikaci už nepřipustila. Servis udržela a sadu nakonec doservírovala.

Rozhodnout musel třetí set. V tom Kvitová sice neudržela výhodu brejku z první hry a okamžitě si prohrála vlastní servis, ale hned ve třetím gemu svou sokyni znovu brejkla. V dalším průběhu třetího dějství už soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol a utkání si bez větších problémů doservírovala.

O svůj druhý letošní titul si Kvitová zahraje s Belindou Bencicovou, jež ve druhém semifinále porazila Elinu Svitolinovou.