Ostuda Voráčové. Nepřiznala úder hlavou

- Marek Bartošík

Ve svých pětatřiceti letech patří Renata Voráčová mezi nejzkušenější tenistky na okruhu. Aktuálně 84. deblistka světa je nyní v Budapešti, kde ji společně s Georginou Garcíaovou Pérezovou čeká čtvrtfinále čtyřhry. Ať už česko-španělská dvojice dopadne na turnaji jakkoliv, její výsledek bude jistě překryt velmi kontroverzním momentem.

Utkání úvodního kola WTA turnaje v Budapešti mezi páry Garcíaová Pérezová, Voráčová a Honová, Rodionovová musel rozhodnout super tiebreak. V něm se česká tenistka se svou španělskou parťačkou ujaly vedení 1:0.

Při druhé výměně v rozhodujícím dějství předvedla Voráčová něco nevídaného. Na síti se jí míček odrazil od rakety do hlavy, načež přeskočil na polovinu soupeřek.

Rozhodčí si sice jasného a také slyšitelného úderu do hlavy nepochopitelně nevšiml, ale australská dvojice ano. Tenistky se dožadovaly přiznání od Voráčové, že zahrála nepovolený úder. Čekaly ale marně.

Češka raději něco probírala se svou spoluhráčkou a obě se evidentně dobře bavily. Utkání nakonec vyhrály 6:3, 4:6 a 10:3.

Především devětadvacetiletá Arina Rodionovová se s ostudným momentem těžce vyrovnávala. „Pokud si myslíte, že (Voráčová) přiznala vítězný úder hlavou, pak se mýlíte. Otočila se a smála se se svou parťačkou,“ napsala na svůj facebookový účet.

Při počínání Voráčové, které se vymyká jakýmkoliv hranicím fair-play, si někteří z fanoušků možná vzpomenou na Philippa Petzschnera. Německý tenista v deblovém finále US Open 2011 nepřiznal úder nohou, navíc za velmi důležitého stavu (ač je video nekvalitní, dotyk nohy lze jasně vidět v čase 1:16).