Jeden turnaj a konec! Halepová překvapila nečekaným tahem ve svém týmu

- Jan Havlovic

Simona Halepová je znovu bez trenéra! Bývalá světová jednička se rozhodla ukončit spolupráci s Belgičanem Thierrym Van Cleemputem, pod jehož vedením odehrála pouze jediný turnaj. „Na kurtu chyběla chemie,“ odůvodnila Halepová své rozhodnutí. Rumunka rovněž oznámila, že bude nějakou chvíli objíždět turnaje opět bez trenéra.

Halepová vstupovala do nové sezony bez trenéra a její odvážný tah vyvoval v tenisovém světě velké diskuze. Bývalá světová jednička to bez trenéra vydržela jen do začátku února, tehdy oznámila spolupráci s Belgičanem Thierrym Van Cleemputem.

To už ale neplatí, rumunsko-belgická kooperace trvala pouze jeden turnaj. V Dauhá se ale Halepové paradoxně dařilo, když po kvalitních výkonech došla až do finále, ve kterém podlehla Belgičance Mertensové.

Do Dubaje už ale Van Cleemput s Halepovou neodcestoval. „Rozhodli jsme se to ukončit. Je to milý člověk, ale na kurtu chyběla chemie,“ odůvodnila Rumunka své rozhodnutí v rozhovoru pro WTA.

„Po tenisové stránce nám to prostě neklapalo. Po té lidské to ale bylo dobré, jsme stále kamarádi,“ ujišťuje Halepová.

Světová dvojka je tak znovu bez trenéra. A zřejmě to nějakou dobu zase zůstane. „Můžu říct, že v této chvíli žádného kouče nehledám. S tím jsem šla do nové sezony, pak jsem tohle rozhodnutí přehodnotila, ale teď zase cítím, že potřebuji určitou volnost,“ dodává.

Halepová nechybí v hlavní soutěži nabitého turnaje v Dubaji, kde bude nasazenou trojkou. V úvodním zápase narazí na Kanaďanku Eugenie Bouchardovou, která úspěšně absolvovala první kolo, ve kterém přehrála ve dvou setech Bělorusku Lapkovou.