V Dauhá bez světové jedničky. Vládkyni ženského tenisu trápí zranění

- Jan Vojkůvka

Naomi Ósakaová bude chybět ve startovním poli štědře dotovaného turnaje v katarském Dauhá. Japonská tenistka se byla nucena odhlásit kvůli zranění zad, což potvrdili organizátoři Qatar Open.

Jednadvacetiletá tenistka měla v Dauhá odehrát svůj první turnaj v roli světové jedničky. Po titulu na Australian Open ale potřebuje její tělo o něco víc odpočinku a Japonka se v Kataru nepředstaví.

Informace o jejím zranění přitom prakticky žádné nejsou. Není například vůbec známo, jak se zranila a nakolik vážné její problémy jsou.

„Omlouvám se, že jsem se musela odhlásit tento rok z Dauhá. Těšila jsem se, že si tu zahraji a uvidím své fanoušky,“ prohlásila Ósakaová.

V minulé sezoně Japonka startovala v Kataru poprvé a tehdy musela naskočit do kvalifikace. Tou prošla a zvládla i postup do osmifinále, kde ji vyřadila Kateřina Siniaková. To pouze ukazuje, jak obrovský progres Ósakaová zaznamenala, když loni byla „pouze“ kvalifikantkou a o rok později je světovou jedničkou.

Pozice nasazené jedničky by měla připadnout Rumunce Simoně Halepové. Ve startovním poli jsou také Karolína Plíšková, Angelique Kerberová, či Kiki Bertensová. Ósakaovou nahradí v hlavní soutěži další česká tenistka Barbora Strýcová.

Kromě Ósakaové bude v Dauhá chybět i obhájkyně loňského titulu Petra Kvitová.