Fed Cup: Posila jako hrom. Plíšková nebude chybět proti Rumunsku

- Radek Štohl

Velké pomoci se v prvním kola Fed Cupu dočká Petr Pála. Reprezentační trenér sice oficiální nominaci na zápas proti Rumunkám oznámí až ve středu, již den před tím však Karolína Plíšková na oficiálních stránkách informovala o své účasti.

Karolína Plíšková se posledního fedcupového měření sil nezúčastnila. Kvůli problémům s lýtkovým svalemu musela vynechat vyrcholení loňského ročníku, ve kterém Češky po skalpu Američanek slavily zisk trofeje. 

„Na únorový Fed Cup se moc těším. Loňské finále jsem bohužel kvůli nemoci a zranění zmeškala, tak se pokusím dostat do něj náš tým i letos,“ zveřejnila šestadvacetilá tenistka v úterý na oficálních stránkách.

V úvodu ročníku však Češky nebudou mít lehkou situaci. Čeká je totiž výběr Rumunska, který má ve svém poli bývalou první tenistku světa, jež by se měla na zápas dostavit.

„Přijede i Simona Halepová, takže to bude velká bitva! Ale v Ostravě je vždy báječná atmosféra, naposledy jsme tam porazily Španělky," připomněla Plíšková 1. kolo 2017, kdy jižanský stát přehrály 3:2 na zápasy.

Halepová však není jedinou elitní hráčkou soupeřek. Na osmadvacáté pozici se nachází Mihaela Buzarnescuová, další tři hráčky –Irina-Camelia Beguová, Ana Bogdanová, Monica Nicuescuová – se ocitají v TOP 100.

Zápas proti Rumunsku se uskuteční 9. a 10. února v Ostravar Areně.