Superstar Ósakaová rozšířila seznam tenisových boháčů. Doplnila také dvě Češky

- Jan Havlovic

Tenis je nejen o titulech, ale také i o obřích sumách peněz. Hned 21 aktivní tenistek se může po letošním Australian Open pochlubit, že si na prize money vydělaly více než 10 milionů dolarů. Tou jednadvacátou se stala vítězka letošního turnaje v Melbourne Japonka Naomi Ósakaová. V seznamu nechybí ani dvě české reprezentantky – Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Příběh teprve jednadvacetileté Naomi Ósaka je vskutku netradiční. Mladá japonská superstar vyhrála prozatím mezi světovou elitou „jen“ tři turnaje, z toho ale dva byly grandslamové. Na premiérový triumf z US Open navázala ještě titulem z Australian Open. Turnajový vavřín si odvezla také v loňském roce z Indian Wells.

Pohádkové triumfy s sebou přináší i pohádkové finanční příjmy. Ósakaová se díky vítězství v Melbourne dostala přes hranici 10 milionů dolarů získaných za prize money, čímž se stala celkově 21. aktivní hráčkou, které se podařilo přenést přes tuto metu.

V seznam úspěšných tenistek jsou tradiční jména – Serena a Venus Williamsovy, Maria Šarapovová nebo Simona Halepová. Nechybí ani české reprezentantky Karolína Plíšková a Petra Kvitová, která byla právě na letošním Australian Open finálovou soupeřkou Naomi Ósaka.

Kromě známých jmen se v elitním výběru nacházejí také zkušené hvězdy, které se navzdory pokročilému věku drží mezi aktivními hráčkami – Vera Zvonarevová nebo Jelena Jankovičová, která zatím neoznámila oficiální konec kariéry. 

Seznam aktivních hráček, které si na prize money vydělaly 10 a více milionů $
Serena Williamsová (USA)
Venus Williamsová (USA)
Maria Šarapovová (RUS)
Caroline Wozniacká (DEN)
Victoria Azarenková (BLR)
Simona Halepová (ROU)
PETRA KVITOVÁ
Angelique Kerberová (GER)
Světlana Kuzněcovová (RUS)
Jelena Jankovičová (SRB)
Garbine Muguruzaová (ESP)
Samantha Stosurová (AUS)
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ
Vera Zvonarevová (RUS)
Dominika Cibulková (SVK)
Sloane Stephensová (USA)
Sara Erraniová (ITA)
Elina Svitolinová (UKR)
Jekatěrina Makarovová (RUS)
Jelena Vesninová (RUS)
Naomi Ósakaová (JPN)