Můžeš na sebe být hrdá, Petro! Twitter zaplavily vzkazy tenisových legend

- Jan Vojkůvka

Finále Australian Open sice Petra Kvitová nevyhrála, její příběh ale vehnal nejednomu tenisovému příznivci slzy do očí. Na sociálních sítích české hráčce ale nevyjadřovali respekt, podporu a slova uznání jen její fanoušci. Do záplavy vzkazů se zařadily i ty od tenisových legend a ostatních hráček.

„Bojovala jsi statečně a měla bys na sebe být neuvěřitelně hrdá. Výborně!“ napsala například dvanáctinásobná grandslamová šampionka Billie Jean Kingová ve svém vzkazu Kvitové.

„Gratuluji, Petro, k úžasnému turnaji a návratu,“ připojila se slavná Nizozemka Kim Clijstersová, sama vítězka osmi grandslamových trofejí.

Velká bitva, která se v sobotu strhla v Melbourne, prostě bavila. Petra Kvitová se dokázala ve druhém setu nadechnout k obratu, utekla z mečbolů, ale ve třetí sadě přeci jen něco chybělo.

Strhnout se nenechali jen diváci na stadioně, ale i další tenisté.

„Petra ukázala obrovské srdce a nervy ze železa,“ napsala populární americká deblistka Bethanie Matteková-Sandsová.

„Chci pogratulovat samozřejmě i mé kamarádce Petře Kvitové, kterou jsem vždy obdivovala za jejího úžasného bojového ducha. Je to skvělý člověk na kurtu i mimo něj,“ vzkázala přes Twitter belgická tenistka Kirsten Flipkensová.

I přes porážku ve finále Australian Open zůstala Petra Kvitová v očích mnoha opravdovou šampionkou. Tou, která dokázala zvítězit ve velkém boji při návratu po zranění.