Slzy štěstí. Kvitová v emotivní chvíli nebyla schopna slov

- Jan Havlovic

Byla to pro Petru Kvitová pořádně emotivní chvíle. Po skalpu domácí hvězdy Ashleigh Bartyové si v Melbourne zajistila místo v grandslamovém semifinále a při pozápasovém rozhovoru dala naplno průchod emocím. „Neuměla jsem si představit, že si znovu zahraji na tomto krásném stadionu a budu soupeřit s těmi nejlepšími,“ soukala ze sebe slova Petra Kvitová při vzpomínce na těžké období, kterým si prošla.

O událostech z 20. prosince roku 2016 se napsalo již mnoho a není potřeba to znovu omílat. Petra Kvitová předvedla neuvěřitelnou morální sílu, aby se vrátila zpět mezi tenisovou elitu.

Nyní, dva roky po inkriminovaném přepadení, kráčí přímo na tenisový trůn! V live rankingu WTA je již na pozici světové jedničky, avšak jistotu posunu na první místo dává Kvitové pouze titul. Pokud by se však česká jednička probojovala do finále, ve kterém by zároveň nefigurovaly Ósakaová, Plíšková ani Svitolinová, tak by se osmadvacetiletá Kvitová rovněž dostala na tenisový trůn. 

Není tak divu, že dala Petra Kvitová po důležité výhře nad Ashleigh Bartyovou průchod emocím. „Neuměla jsem si představit, že si znovu zahraji na tomto krásném stadionu a budu soupeřit s těmi nejlepšími,“ oplakala česká tenisová jednička postup mezi nejlepší čtyřku.

Kvitová je znovu ve vrcholné formě, letos v Melbourne ještě neztratila ani set a poprvé v kariéře by se mohla stát světovou jedničkou. Další překážkou rozjeté české lvice bude v semifinále Američanka Danielle Collinsová, která se až do letošního Australian Open nedostala na grandslamu přes první kolo.