Tiafoe se utrhl ze řetězu! Ukázal tělo a řádil ve stylu LeBrona Jamese

- Tomáš Macák

Pořádný zápas si zaslouží pořádnou oslavu. Tak toho se zřejmě držel dvacetiletý americký tenista Frances Tiafoe, který porazil ve třetím kole Australian Open Andrease Seppiho v pětisetové řeži. Po vítězství ukázal vypracované tělo a započal s nevídaným dováděním. Vším odkazoval na ikonu současného basketbalu LeBrona Jamese. „Chci do tenisu přivést něco nového,“ uvedl muž, který už teď prožívá nejlepší grandslam kariéry.

První postup do čtvrtého kola na grandslamu splněn. Zatím krátká kariéra Francese Tiafoea je zase o něco bohatší poté, co na Australian Open porazil Andrease Seppiho. A byla to pětisetová bitva jako řemen.

Mladý Američan vyhrál za takřka tři a půl hodiny 6:7(3), 6:3, 4:6, 6:4 a 6:3. Dalo by se čekat, že po dlouhém zápase se vysílený odšourá do šatny. Ale kdepak.

Premiérové proniknutí mezi šestnáctku nejlepších ve světovém hráči číslo 38 pořádně rozproudilo krev. Triko šlo dolů a Tiafoe rázem bušil dlaní do své hrudi. Pak začal pochodovat, přičemž rukama třikrát zapumpoval nahoru a dolů. Vše zakončeno tečkou v podobě mohutného řevu.

Co to mělo znamenat? Takovou otázku si asi pár lidí po nekonvenční oslavě dvacetiletého tenisty kladlo. Odpověď nalezneme v jiném sportu.

„Jak jistě víte, jsem velkým fanouškem basketbalu. Miluju týmové oslavy,“ vysvětloval Tiafoe. Konkrétně se inspiroval u té největší hvězdy onoho sportovního odvětví – LeBrona Jamese. Když se ho novináři po zápase ptali na to, co na hvězdě NBA obdivuje, příliš neváhal. „Co na LeBronovi nemáte rádi?“ odvětil vítěz jednoho titulu na ATP.

V rámci svého putování melbournskou akcí už vyřadil i Kevina Andersona, nasazenou pětku. Dostat se k další bizarní oslavě bude velmi těžké, neboť v osmifinále narazí na Grigora Dimitrova.

„Chci do tenisu přivést něco nového,“ nechal se slyšet po posledním utkání Tiafoe v návaznosti na své pozápasové řádení.

Proti bulharskému tenistovi ho může hnát představa, že bude moct ukázat světu bílého sportu opět něco, na co jeho příznivci zatím nejsou zvyklí.