Nečekané zklamání světové devítky. Favoritka ženského turnaje končí

- Jan Vojkůvka

Třetí hrací den jí příliš nepřál. Z hlavní soutěže ženské dvouhry na Australian Open vylétla už ve druhém kole světová devítka Kiki Bertensová, které se nepodaří vylepšit dosavadní melbournské maximum.

Sedmadvacetiletá Nizozemka doposud nejdál došla v Melbourne v minulé sezoně, kdy byla vyřazena ve třetím kole. Semifinalistka loňského Turnaje mistryň však po životní sezoně věřila, že konečně může svou smůlu na úvodním grandslamu sezony prolomit. Leč marně.

Hráčka, jež už rozhodně ví, jaké to je, když na grandslamu postoupí do druhého týdne, nedokázala najít recept na výborně hrající Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, proti níž přitom vedla 1:0 na sety. Nakonec ale prohrála 6:3, 3:6, 3:6.

Bertensové se začala hra rozpadat už zkraje druhé sady, kdy se rychle dostala do ztráty 0:3. Ruska druhé dějství úspěšně doservírovala a výborně začala i třetí set, ve kterém hned v prvním gemu sebrala Nizozemce servis.

Okamžitým rebrejkem se sice Bertensová vrátila do hry, ale to bylo také vše, co na returnu dokázala. Pavljučenkovová naopak prorazila podání soupeřky v páté hře a posléze v devátém gemu na příjmu zápas zakončila.

Nizozemka, jež v minulé sezoně vyhrála tři tituly na okruhu WTA, včetně obřího podniku v Cincinnati, se tak opět s Melbourne musí loučit předčasně. Letos je to však pro devátou nasazenou velké zklamání, i vzhledem k tomu, že v tak vysokém postavení ještě na Australian Open nestartovala.