Hopman Cup: Švýcarská obhajoba! Federer s Bencicovou slaví druhý titul

- Jan Havlovic

Švýcaři obhájili titul na Hopmanově poháru v Perthu! Roger Federer s Belindou Bencicovou rozhodli o svém vítězství až v závěrečném mixu, ve kterém porazili Angelique Kerberovou s Alexanderem Zverevem po dramatickém průběhu ve třech setech. Ve dvouhře byli stoprocentní Federer i Kerberová, kteří oba vyhráli na letošním ročníku Hopman Cupu všechny čtyři singly.

Roger Federer porazil v úvodním utkání finále Hopmanova poháru Němce Alexandera Zvereva po setech 6:4, 6:2 a poslal Švýcarsko do vedení! Světová trojka měla utkání pod kontrolou, když svého soupeře nepustila k jedinému brejkbolu. Zverev naopak musel čelit hned pěti brejkbolům, z čehož tři nedokázal odvrátit. Federer tak vyhrál i svůj čtvrtý zápas na letošním Hopman Cupu a přiblížil Švýcarsko obhajobě loňského titulu.

Angelique Kerberová však srovnala stav finálového klání, když porazila Belindu Bencicovou po setech 6:4, 7:6(6). Německá reprezentantka měla v utkání navrch a potvrdila na prahu nové sezony kvalitní formu, když vyhrála na Hopman Cupu i čtvrtý zápas. O vítězi letošního ročníku Hopmanova poháru tak rozhodne až závěrečná čtyřhra.

Švýcaři obhájili titul
Roger Federer a Belinda Bencicová obhájili titul na Hopmanově poháru! Švýcarská dvojice porazila v sobotním finále německý pár Angelique Kerberová s Alexanderem Zverevem poměrem 2:1, když o výhře rozhodla až v závěrečné čtyřhře po setech 4:0, 1:4, 4:3(4). Federer se stal zároveň prvním tenistou, kterému se podařilo vyhrát potřetí v kariéře Hopmanův pohár.

Němci byli blízko triumfu, avšak na první titul po 24 letech z této týmové soutěže smíšených čtveřic si budou muset počkat. 

Německo – Švýcarsko 1:2
Alexander Zverev – Roger Federer 4:6, 2:6
Angelique Kerberová – Belinda Bencicová 6:4, 7:6(6)
Kerberová, Zverev – Bencicová, Federer 0:4, 4:1, 3:4(4)