Komplikace s rozlučkou. Šafářová v Austrálii hrát nebude

- Jan Vojkůvka

Rozlučka Lucie Šafářové s profesionální tenisovou kariérou se musí odložit. Česká tenistka kvůli zdravotním problémům se zápěstím nenastoupí na grandslamovém turnaji v Melbourne, kde chtěla ve dvouhře i čtyřhře absolvovat svůj poslední turnaj.

„Rozloučení se bohužel odkládá. Dostala jsem zánět šlachy na zápěstí a do Austrálie neodjedu,“ cituje Šafářovou oficiální stránka Českého olympijského týmu.

Šafářová, jež se rozhodla ukončit svou kariéru i kvůli vleklým zdravotním problémům, které ji v posledních letech výrazně limitovaly, si na svou rozlučku bude muset nějaký čas počkat. Své plány ale ani kvůli další nemoci měnit nehodlá.

„Pořád ale platí, že chci ukončit kariéru na kurtu. Kde to bude, to uvidím podle svého zdravotního stavu,“ uvedla Šafářová.

Zkušená česká tenistka, a vítězka pěti grandslamových titulů ve čtyřhře, měla na Australian Open naposledy okusit soutěžní zápasy. Za tím účelem se i domluvila se svou kamarádkou Barborou Strýcovou, s níž získala na olympijských hrách v Riu bronzovou medaili, že si společně v deblu zahrají. Tomu pomohla i shoda náhod, když stálá partnerka Strýcové, Andrea Sestini Hlaváčková, kvůli zranění Australian Open vynechá.

„Hrozně mě to mrzí. I kvůli tomu, že jsem měla šanci zahrát si čtyřhru s Bárou a rozloučit se s lidmi na okruhu,“ dodala Šafářová. Tu v deblovém turnaji po boku Strýcové nahradí Markéta Vondroušová.