Jako dva pistolníci. Federer a Tiafoe po sobě v mixu „šli“

- Marek Bartošík

Utkání Švýcarska proti Spojeným státům na Hopman Cupu nenabídlo pouze premiérový střet Rogera Federera a Serena Williamsové. V závěrečné smíšené čtyřhře se mezi hlavní momenty zařadily přesné zásahy obou mužských protagonistů.

Kdyby to bývali věděli, možná by si Roger Federer a Frances Tiafoe navlékli pro dnešní smíšenou čtyřhru chrániče. Oba totiž schytali pořádnou ránu. Začal si Švýcar, který v úvodu druhého setu napálil z bezprostřední blízkosti bezmocného Američana svým jednoručným bekhendem do hrudi. Tiafoe neponechal nic náhodě a jak široký, tak dlouhý se „rozplácl“ na kurt.

Netrvalo dlouho a Tiafoe se dočkal odvety. Ve čtvrté hře druhého setu Federer špatně trefil volej, čímž nahrál do jasné příležitosti svému soupeři. Americký mladík svého soka zasáhl do hlavy, konkrétně pravého ucha.

Vše se samozřejmě neslo v přátelském duchu. Hráči nepříjemné rány jistě cítili, podle všeho jim ale nezpůsobily žádné potíže. Jeden z fanoušků vtipně poznamenal, jak se asi cítili organizátoři Australian Open, když obhájce titulu a miláček publika Federer utržil úder do hlavy.