Na úvod třísetové drama. Aspoň vím, že byla příprava dobrá, směje se Kvitová

- Jan Havlovic

Petra Kvitová hned v úvodním duelu sezony pořádně pocuchala nervy svých fanoušků. Česká jednička vydřela v Brisbane postup do osmifinále až po třech hodinách, když Američanku Collinsovou přetlačila 6:3 ve třetím setu a úspěšně vykročila do nové sezony. „Je super, že jsem dokázala odehrát dobře všechny tři sety,“ pochvalovala si světová sedmička po třísetovém dramatu.

Česká jednička si v rozhovorech před novou sezonou pochvalovala, že se zlepšila v maratónských zápasech a jedním slovem dodávala, že její fyzička by měla být na začátku roku 2019 ještě lepší.

To ještě netušila, že pořádná zkouška fyzické kondice přijde hned při premiéře v nové sezoně. Petra Kvitová strávila na kurtu více než tři hodiny a v horkých australských teplotách si otestovala své možnosti. „Byl to vlastně takový jeden trénink, který trval tři hodiny,“ komentovala Kvitová v pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu.

Přitom mohlo být všechno jinak. Kvitová si totiž vypracovala v první sadě hned pět setbolů, z čehož tři v důležitém tiebreaku. Ani jeden však neproměnila. „Po psychické stránce to pro mě bylo v této fázi zápasu těžké,“ citují světovou sedmičku stránky WTA.

Druhá sada dospěla znovu do tiebreaku, který zvládla tentokrát lépe Kvitová. „Naštěstí jsem si v závěru zápasu dokázala udržet servis,“ hodnotí osmadvacetiletá tenistka rozhodující set, ve kterém uspěla v poměru 6:3.

Ostrou zkouškou fyzických sil tak Kvitová prošla na jedničku. „Aspoň vím, že předsezonní příprava byla dobrá. Je super, že jsem dokázala odehrát dobře všechny tři sety,“ lebedí si Češka.

„Chci se nadále zlepšovat. Uvidíme, co přinese nová sezona,“ dodala závěrem Kvitová, která vyzve v boji o čtvrtfinále Estonku Anett Kontaveitovou.