Vítězka tří turnajů plánuje návrat. Prozradila, proč zavrhla konec kariéry

- Filip Lefenda

V ženském žebříčku jí patřilo 26. místo a na elitním okruhu získala tři singlové tituly, vinou chronických zdravotních trablů však odehrála Tamira Paszeková za poslední dva roky jen pět utkání, z toho letos jediné. Nyní myslí osmadvacetiletá Rakušanka na návrat.

Paszeková v rozhovoru pro televizi ORF prozradila, že by se na kurty ráda vrátila v únoru, nebo v březnu. Chvíli už přitom byla blízko k tomu, aby rakety úplně pověsila na hřebík. „Samozřejmě jsem nad tím přemýšlela. Pak jsem si ale uvědomila, že by to znamenalo, že už si nikdy nezahraji Wimbledon, a to mi přišlo smutné,“ přiznala, co je jejím hlavním hnacím motorem.

Právě na slavném travnatém grandslamu se jí ze všech podniků velké čtyřky dosud dařilo nejvíce. Dvojnásobná turnajová čtvrtfinalistka zatím v All England Clubu posbírala 11 vítězství a 9 porážek.

Hráčka, která v posledních letech bojovala s častými zraněními, ale i nemocemi, tvrdí, že se stav jejího zdraví konečně lepší. „Po letech neustálé dřiny jsem dopřála tělu i hlavě klid. A teď jsem si řekla, že bych to zase ráda zkusila,“ tvrdí žena, jež za poslední dva roky zasáhla pouze do tří turnajů.

Podívá se Paszeková na svůj oblíbený turnaj už v nadcházející sezóně? Pomoci by jí mohl i chráněný žebříček.