Mládí vpřed! Cibulková oznámila důležitou novinku

- Jan Vojkůvka

Nejúspěšnější slovenské tenistce v historii rozhodně záleží na tom, co bude s tenisem v její zemi poté, co se rozhodne ukončit kariéru. Sama nejlépe ví, jak důležitá je výchova talentů. Bývalá světová čtyřka se proto rozhodla spojit své jméno s tenisovou akademií Love4Tennis a předávat své zkušenosti mladým a začínajícím hráčům, kteří by měli v příštích letech ještě více pozvednout tuzemský bílý sport.

„S myšlenkou spojit své jméno s touto akademií jsem si pohrávala už pár let. Teď nastal ten pravý čas na to, abych ji zrealizovala,“ řekla Cibulková na tiskové konferenci, během níž byla představena nová akademie, respektive její nové jméno, Love4Tennis - Dominika Cibulkova Academy.

„Věřím, že se nám podaří vychovat co nejvíce talentů a vybudujeme něco velkého. Jsem ráda, že se budu moci aktivně zapojit do celého procesu,“ uvedla.

„Na spolupráci s nejlepší tenisovou akademií na Slovensku se nesmírně těším. Tvrdá práce a stoprocentní odhodlanost jít za vytyčeným cílem, stály za mými úspěchy během celé mé dosavadní kariéry. Právě toto, zároveň se svými zkušenosti, bych chtěla odevzdat dál,“ citují Cibulkovou oficiální stránky akademie.

Držitelka osmi titulů na okruhu WTA, jež na všech grandslamech dokráčela minimálně do čtvrtfinále, se pečlivě připravuje na novou sezonu, která bude už její patnáctou mezi profesionálkami. Aktuální světová pětadvacítka zahájí rok 2019 na turnaji v Sydney, který se koná od 7. ledna.