Sestini Hlaváčková vynechá Austrálii. Do hry se vrací bronzový pár z Ria

- Marek Bartošík

Poprvé od roku 2008 bude Andrea Sestini Hlaváčková chybět v soutěži čtyřhry na Australian Open. Dvojnásobnou finalistku z let 2016 a 2017 nepustí do hry poraněné zápěstí. Barbora Strýcová se tak musela ohlédnout po jiné parťačce, což se jí povedlo. Stejně jako loni nastoupí v Melbourne po boku Lucie Šafářové.

Dva tituly, další tři finále a účast na Turnaji mistryň. Taková byla vizitka páru Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová ve vydařené sezóně 2018. Jejich spolupráce však bude minimálně pro australské turnaje přerušena.

„Člověk míní, život mění. Po deseti letech nestrávím leden v Austrálii. Zraněné zápěstí mi nedovolí hrát po boku Báry. Mám radost, že si za mě našla náhradu v podobě Lucie Šafářové. Budu holkám držet palce z domova,“ vzkázala dvaatřicetiletá deblová specialistka na svém instagramovém účtu.

Loučící se Šafářová tak bude mít na svém posledním turnaji v kariéře velmi kvalitní a zároveň sobě blízkou parťačku. Se Strýcovou odehrály Australian Open už letos, bylo z toho čtvrtfinále. Na US Open 2017 dokonce vybojovaly semifinále. Na předloňských Hrách v Riu získaly bronzovou medaili.

„Některé věci člověk nevymyslí. Na poslední turnaj kariéry nakonec nastoupím vedle holky, se kterou nás pojí kamarádství od dětství a krásné úspěchy. Moc se těším,“ sdělila na svém instagramovém profilu Šafářová.

Strýcová má ve čtyřhře životní formu. Aktuálně je pátá v žebříčku, což je její maximum. Stále se však nedočkala vytoužené grandslamové trofeje, nejlépe byla čtyřikrát v semifinále. To Šafářová má na kontě hned pět grandslamových trofejí, v Melbourne se radovala v letech 2015 a 2017.

Zatímco hledání deblové parťačky pro rozlučkové Australian Open dopadlo pro Šafářovou dobře, otazník stále visí nad její účastí ve dvouhře. Někdejší finalistka French Open není přihlášena do kvalifikace, ve startovní listině pro hlavní soutěž je čtvrtá pod čarou. Kromě odhlášení soupeřek může stále doufat v divokou kartu od pořadatelů.