Ani Federer, ani Nadal! Google mezi nejvyhledávanějšími sportovci odhalil nečekané jméno

- Jan Vojkůvka

Internetová společnost Google oznámila žebříček 10 nejvyhledávanějších jmen sportovních hvězd, mezi kterými se objevilo i jedno tenisové jméno. Pokud byste však čekali jméno některé ze stálic a superhvězd bílého sportu, patrně byste byli velmi překvapení.

Mezi deset nejvyhledávanějších sportovců v internetovém vyhledávači od společnosti Google nefiguruje ani Roger Federer, ani Rafael Nadal. Ani Serena Williamsová či Maria Šarapovová. Všem superhvězdám tenisu ukázala záda teprve jednadvacetiletá Naomi Osakaová.

Šampionka US Open se stala šestou nejvíce vyhledávanou sportovkyní za rok 2018 a zároveň je také jedinou tenistkou, která se v žebříčku umístila.

Hlavní vlnu popularity Osakaová podle společnosti Google získala po svém triumfu na US Open 9. září. Japonka ve finále porazila ve dvou setech Serenu Williamsová, jež během zápasu absolvovala dlouhou hádku s umpirovým rozhodčím, kterého obvinila ze sexismu.

Nejvíce Osakaovou vyhledávali její příznivci na Haiti, odkud pochází její otec. Na vrcholu byla, co se měst týče, v San Franciscu.

Sezonu zakončila Osakaová na čtvrtém místě světa a po Kimiko Dateové a Keji Nišikorim se stala teprve třetí japonskou tenistkou, která dosáhla v žebříčku tak vysoko. Kromě vítězství na US Open triumfovala také v Indian Wells a byla ve finále domácího turnaje v Tokiu.

Nejvíce vyhledávaní sportovci světa za rok 2018
1. Tristan Thompson – basketbal
2. Alexis Sánchez – fotbal
3. Lindsey Vonnová – alpské lyžování
4. Shaun White – snowboarding
5. Khabib Nurmagomedov – UFC
6. Kawhi Leonard – basketbal
7. Naomi Osakaová – tenis
8. Philippe Coutinho – fotbal
9. Connor McGregor – UFC
10. Harry Kane – fotbal