Zatím se moc necítím, ale bojuju, hlásí Jaroslav Pospíšil

- Jozef Valenčík

Úspěšný den na ostravské antuce má za sebou Jaroslav Pospíšil. Zkušený rodák z Prostějova nejprve postoupil ve dvouhře do druhého kola přes Francouze Sakharova a následně si v pozdním odpoledni připsal vítězství také po boku Petra Michneva ve čtyřhře.

Pospíšil s Michnevem ve čtyřhře vyzvali mladý český pár Kolář/Poljak: „Dnes byly velmi těžké podmínky a od toho se odvíjel výkon celé čtveřice na kurtu. Cílem bylo hlavně se koncentrovat a zbytečně nepanikařit. Po vyhraném prvním setu jsme v tom druhém měli dvakrát brejk, ale dvakrát jsme si servis prohráli, ale to bylo zřejmě způsobeno právě tím počasím. Nepomohli jsme si v těchto gemech vůbec servisem. V tiebreaku jsme se však uklidnili a zápas dotáhli do vítězného konce.“

„Jára řekl všechno, já se mu jen musel od začátku přizpůsobit, protože on hraje debla opravdu neuvěřitelně rychle a já jen koukal. Měl jsem několik chvil, kdy jsem mohl míček snadno doklepnout, ale udělal jsem chybu a to musím určitě do příště zlepšit, ale jinak se mi s ním hrálo moc dobře.“ dodal na adresu svého spoluhráče s úsměvem na tváři Petr Michnev.

„Ranní dvouhra skončila dvakrát 6:4. Se Sakcharovem se známe z Egypta, kde jsme odehráli proti sobě dva zápasy, ale tam to byl beton a dnes na antuce to bylo o něčem jiném. Věděli jsme co od sebe očekávat a mně se i dařilo ze začátku hrát to, co jsem chtěl. Lidi říkají, že jsem hrál docela solidně. Já nevím proč, ale v těch podmínkách se to snažím jenom tak nějak hrát a abych řekl pravdu, tak to tam zatím necítím, ale bojuju,“ hodnotí Pospíšil svůj singlový zápas.

V dalším kole se Pospíšil utká s Jurgennem Zoppem, se kterým se potkal již v roce 2011 v kvalifikaci na Australian Open: „Na ten zápas nezapomenu, je to jediný zápas kdy jsem zvracel na kurtu a ještě jsem ho vyhrál, takže na ten zápas v podstatě nejde zapomenout. Vím, co od něj očekávat, hraje rychle balóny po odskoku. Musím se ho pokusit rozběhat, aby neměl míče na ruce.  Uvidíme, jak to půjde.“


Galerie