Zkusí Federer Roland Garros? Švýcar se vyjádřil k možnému návratu na antuku

- Jan Vojkůvka

Naposledy se Roger Federer představil na některém z antukových turnajů v roce 2016. Na pařížském Roland Garros dokonce o rok dříve. A od té chvíle bývalá světová jednička zcela ignorovala červený podklad a využívala daného sezonního období k dlouhé dovolené. Může se to ale ještě změnit?

Sedmatřicetiletý Švýcar, který letošní sezonu zakončil na třetím místě světa, se k vynechání kompletní antukové sezony rozhodl poprvé v minulém roce, aby se dokázal kvalitně připravit na Wimbledon. V červenci 2017 pak získal svůj devatenáctý grandslamový titul.

Ke stejnému kroku se uchýlil i letos, ale tentokrát mu to další travnatý triumf z Londýna nepřineslo.

Po dvou antukových dovolených však nadále roste na Federera tlak, aby se přeci jen ještě na velice rozšířený povrch vrátil a představil se před svými pařížskými fanoušky. Co na to ale říká sám Švýcar? K rozhodnutí dojde hned zkraje ročníku.

„Musím se rozhodnout poměrně brzy, abych si stanovil určitý koncept sezony, co pro mě bude nejlepší,“ podotkl Federer. „Plánování kalendáře je jako skládání puzzlí, takže to musíme důkladně prodebatovat. V současnosti už nemohu hrát v duchu pravděpodobnosti a říkat si, že se uvidí, co bude.“