Ocenění pro Robreda. Španěl získal cenu Arthura Ashe za humanismus

- Jan Vojkůvka

Bývalý pátý hráč světa Tommy Robredo se dočkal velkého ocenění. Od tenisové asociace ATP získal cenu Arthura Ashe za humanismus, kterou obdržel zejména za svou charitativní práci a investice do tenisu vozíčkářů, který se snaží výrazně podporovat a propagovat.

„Jsem neskutečně šťastný za cenu, kterou jsem od ATP obdržel. To, co dělám, dělám proto, že to mám opravdu rád,“ uvedl Robredo. „Jsem šťastný a dodává mi to sílu k tomu, abych pokračoval.“

Robredo, na památku svého kamaráda, založil v roce 2009 turnaj Santi Silvas Open. Turnaj pro vozíčkáře se hraje každé léto ve Španělsku. Zároveň založil Nadaci Tommyho Robreda, ve které využívá i poznámky a kontakty, které za sebou jeho kamarád Santi Silva zanechal.

Aktuálně 211. hráč světa v této sezoně střídal starty na okruhu ATP a Challenger Tour. Podařilo se mu vyhrát turnaj v Lisabonu, v Santiagu dokráčel do semifinále. Na hlavním okruhu se mu podařilo projít skrz kvalifikaci do hlavní soutěže US Open, kde ale skončil v prvním kole.

 

Un torneig especial. Un torneig de tennistes. Són les paraules del guanyador del Memorial Santi Silvas 2018 Kike Siscar que ha revalidat el títol del torneig amb la seva victòria enfront al veterà Juanjo Rodríguez. Una final emotiva perquè Rodríguez l'ha competit amb la cadira del seu amic Santi Silvas. Avui a l'#OpenSantiSilvas també s’ha disputat la final del round robin del torneig juvenil sub14 on n’han sortit vitoriosos: Lidon Amurrio i Alejandro Verdasco. Una dia de finals, emocions i agraïments. ?Llegeix la crònica al nostre web. @rctb1899 @fundlacaixa #alzamoragroup @manxa_ferreteria @fpdgi #invacare @esportcat #ajuntamentolot @federacionfeddf @skeyndor #consellcomarcalgarrotxa @vergesdesign @dunlop_es @rfet_tenis @clubnatacioolot @sergiotacchini_official @euses_fisio @eusesalumni #bankia #hipra #hiperdecoracio @joieriaplana @sant_aniol @babolat @bsensible @cplanaguma @escolapiaolot @noel_alimentaria @haribo_es #bankia #hipra #hiperdecoracio @joieriaplana

Příspěvek sdílený Fundació Tommy Robredo (@fundaciotommyrobredo),Čen 17, 2018 v 9:16 PDT