Měly jsme neuvěřitelnou podporu, ocenily Hlaváčková s Hradeckou atmosféru

- Daniel Kubelka, Michal Slavík, foto Pavel Lebeda

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou zvládly druhé kolo na olympiádě v Riu a jen dva zápasy je dělí od zopakování finálového úspěchu z Londýna.

Jak byste zhodnotily dnešní zápas?

Hlaváčková: Bylo to hrozně těžké utkání. Pcheng bývala první deblistkou na světě a její hra se od té doby tolik nezměnila. Zahrála dnes hodně dobře, výborně podávala, zezadu snad nezkazila míč a i na síti se jí dařilo. Snažili jsme spíš útočit přes Čang, která je o trochu horší ve čtyřhře.

Jaký jste na ně měly připravený plán?

Hlaváčková:  Věděly jsme, že musíme využít každé šance. V prvním setu jsme je využily okamžitě a set doservírovaly. Ve druhé sadě jsme nevyužily tři brejkboly hned na začátku a až do stavu 4:4 jsme se trápily. Nakonec jsme to ale urvali a máme z toho obrovskou radost.

Jak se vám hrálo v brazilské „zimě“?

Hlaváčková:  No, dnes byl tedy pořádný pařák, úplně jiné podmínky než v prvním kole. Bylo to složité, ale hrály jsme dobře (úsměv).

Jak na vás působí olympiáda?

Hradecká: Je to tu úžasné. Ve vesnici si to moc užíváme, je to tam krásné a je tam pořád, co dělat. Daří se nám, takže jsme spokojené.
Hlaváčková:  Já myslím, že když se vyhrává, tak se nám líbí úplně kdekoliv, takže i tady na parkovišti, kde stojíme (smích).

Z kurtů to tak ale asi úplně nevypadá. Okolo stojí továrny. Je i tak cítit ta olympijská atmosféra?

Hlaváčková:  Ale ano. Když dorazí sportovci fandit, tak to tak je. Dnes jsme měly neuvěřitelnou podporu, bylo to bomba! To je pro nás ta pravá olympijská atmosféra. Když nám fandí, přijdou v českých barvách.

Koho jste si všimli z českých sportovců?

Hlaváčková: Já jsem viděla Lukáše Krpálka, atlety...
Hradecká: Bylo jich tam hodně, podle obličejů je známe (smích).

V čem je to jiné, když vám fandí sportovci?

Hlaváčková: Samozřejmě, že oni ví, jak moc strašně to chceme a jak těžké je zvládnout tlak. Koukají na to víc našima očima a ještě víc nás ženou dopředu.

V dalším kole Rusky Kuzněcovovová a Kasatkinová. Co k nim říct?

Hradecká: Ani nevím, jestli spolu už někdy hrály, ale podle mě ne.
Hlaváčková:  Myslím, že moc ne. Já jsem Kuzněcovovou párkrát viděla hrát čtyřhru, protože jsme na ní měly jít v dalším kole na turnaji, tak jsem jí šla scoutovat. Bude to složité. Kuzněcovová je skvělá hráčka, Kasatkinová je na vzestupu, je to šikovná hráčka. Bude to asi z jejich strany takový pestrý tenis. My se musíme pokusit o naší nátlakovou hru a doufám, že to vyjde.