Duo Fedal znovu na scéně! Nadal se vrátí do Výběru Evropy

- Marek Bartošík

Třetí ročník Laver Cupu opět slibuje výjimečnou podívanou. Po roční odmlce nastoupí za Evropany Rafael Nadal. Znovu tak ožívají naděje na to, že uvidíme na jedné straně sítě španělského tenistu a Rogera Federera.

Kdo by mohl zapomenout? 23. září 2017 se v pražské O2 aréně během druhého hracího dne premiérového Laver Cupu poprvé postavili bok po boku na jedné straně sítě Roger Federer a Rafael Nadal. Španěl letos v americkém Chicagu nestartoval, Švýcar si tak vyzkoušel čtyřhru s Novakem Djokovičem.

Nyní to vypadá, že tým Fedal opět nastoupí v třetí edici Laver Cupu, která se bude konat od 20. do 22. září 2019 ve švýcarské Ženevě. „Asi si nejde přát nic lepšího než mít Rogera i Rafu v týmu. Dává nám to velkou šanci vyhrát potřetí v řadě,“ uvedl k nominaci evropský kapitán Björn Borg.

Klání mezi Výběrem Evropy a světa je sice daleko, přesto se oba hlavní aktéři už nyní těší. „Úspěch Laver Cupu nás ohromil. Pro všechny hráče je to něco speciálního. V Praze to byla síla,“ zavzpomínal Federer.

„Laver Cup je specifický tím, že jste v týmu s hráči, proti kterým normálně hrajete. Je to skvělá zkušenost. Pracujeme společně, pomáháme si, lépe se poznáváme,“ doplnil Nadal.

V dosud jediné společné čtyřhře porazili Federer s Nadalem americkou dvojici Sam Querrey, Jack Sock 6:4, 1:6 a 10:5.