Po neobvyklém trestu chystá návrat mezi elitu. Pcheng vybojovala vstupenku do Melbourne

- Jan Vojkůvka

Čínská tenistka Šuaj Pcheng uspěla na turnaji o divokou kartu pro nadcházející Australian Open a dostane šanci si opět zahrát mezi elitou. Bývalá světová čtrnáctka tak může pokračovat ve svém comebacku po tříměsíční suspendaci, kterou obdržela za nekalé chování před Wimbledonem 2017.

Pcheng byla potrestána TIU za opravdu netradiční prohřešek. V roce 2017 před Wimbledonem se chtěla zbavit své deblové partnerky Alison van Uytvanckové, které dokonce nabídla finanční odměnu za to, když se z turnaje odhlásí.

Důvodem čínské hráčky byla snaha získat do čtyřhry jinou partnerku. Místo toho však v All England Clubu vůbec nestartovala, protože její belgická spoluhráčka s nabídkou nesouhlasila.

TIU letos v létě ukončilo vyšetřování a Pcheng potrestalo šestiměsíčním trestem s poloviční podmínkou a peněžní pokutou ve výši 15 000 dolarů.

Dvaatřicetiletá Pcheng se po vypršení trestu vrátila ve velkém stylu a vyhrála také turnaj WTA 125K Series v Houstonu. Poté už řádila v Ču-chaji, kde vybojovala divokou kartu na nadcházející Australian Open.

Elitní deblistka, jež odehrála část minulé sezony po boku Andrey Hlaváčkové, mezitím klesla v žebříčku WTA ve dvouhře až na chvost třetí stovky. Po vítězství v Houstonu se posunula na 181. místo a na Australian Open, kde už byla dokonce dvakrát v osmifinále, bude moci pokračovat ve svém návratu mezi elitu.