Rogere, doraž na naši antuku! U nás máš dveře otevřené, láká ředitel turnaje legendu

- Jan Havlovic

Mít Rogera Federera na startovní listině je pro ředitele tenisového turnaje skoro jako splněný sen. O švýcarskou legendu nyní hodně stojí v Barceloně. Problémem je, že se turnaj hraje na antuce, na které se Federer již bezmála tři roky nepředstavil. „Čekáme, jak se rozhodne pro příští sezonu. U nás má dveře otevřené,“ říká ředitel Barcelona Open Albert Agusti.

Severin Luthi, kouč Rogera Federera, v nedávném rozhovoru připustil možný návrat svého svěřence na antukové dvorce. Jeho slova rozpoutala velkou vlnu diskuzí a o Federera se už zajímají i některé antukové turnaje, na kterých by se dvacetinásobný grandslamový šampion mohl představit.

O Federera mají velký zájem ve španělské Barceloně, kde je tradičně hlavní hvězdou domácí modla Rafael Nadal. Pořadatelé chtějí nalákat fanoušky i na další zvučné jméno – Rogera Federera. „Na antuce delší dobu nestartoval, ale napjatě čekáme, jak se rozhodne pro příští sezonu,“ prozradil Albert Agusti.

„Když byl hodně mladý, jednou tady hrál, ale poté už zde nestartoval,“ připomněl turnajový ředitel účast švýcarského tenisty z roku 2000, kdy vypadl v prvním kole po výprasku dvakrát 1:6 od Španěla Sergi Bruguera, bývalé světové dvacítky.

Federer se naposledy představil na antuce před bezmála třemi lety v Římě. Od té doby antukové turnaje vynechává. Letos by ale mohl udělat změnu ve svém plánu. „Kdyby se rozhodl startovat na antuce, rádi ho tu přivítáme. U nás má dveře otevřené,“ dodává Agusti.

„Není to otázka peněz, ale spíše dobrých vztahů. Náš člen týmu Alberto Costa odvádí v tomto směru skvělou práci,“ pochválil Agusti jednoho ze členů. 

Poslední tři ročníky tradičního barcelonského turnaje opanoval Rafael Nadal, který zde na domácí antuce vyhrál již celkově jedenáctkrát.