Plíšková pokřtila kalendář. Výtěžek pošle na stoletá dvojčata

- Jakub Slunečko

Po náročné sezoně a zaslouženém odpočinku už má Karolína Plíšková zase chuť tvořit. A to nejen na tenisových kurtech – před startem nové sezony totiž v pondělí za účasti českých sportovních legend pokřtila v Praze svůj první kalendář.

Série černobílých fotografií Ondřej Pýchy zachycují Plíškovou ve vážnějších i odvážnějších pózách (ukázky v galerii pod článkem). Fotilo se v Kalifornii, Monte Carlu i Praze po celý rok během volných chvilek v nabitém programu tenistky.

„Ondru Pýchu znám hodně dlouho. Byl pro mě jasná volba, užila jsem si to a nebyl to pro mě vůbec stres,“ pochvalovala si Plíšková svého fotografa.

Šampaňského se na křtu kalendáře kromě samotné tenistky a jejího manažera Michala Hrdličky chopili i další kmotři – hokejová legenda Dominik Hašek či bývalý fotbalista Petr Švancara. Mezi hosty nechyběl třeba i mentální kouč Marian Jelínek, bývalá tenistka Klára Koukalová nebo bývalý fotbalista Karol Kisel. 

Smyslem projektu je vybrat za prodej kalendáře peníze do Nadačního fondu Karolíny Plíškové, který už druhým rokem pomáhá méně šťastným lidem – tentokrát se Plíšková zaměřila na lidi postižené Alzheimerovou chorobou. Kalendář můžete zakoupit zde.

Peníze tak půjdou třeba na pomoc 101letým dvojčatům Antonii a Aloisii, se kterými se už Karolína Plíšková společně se svou sestrou – taktéž dvojčetem Kristýnou – už dříve seznámily a spřátelily ve speciálním domově pro lidi postižené touto chorobou.

„Budeme rádi, když na ně budeme z výtěžku moci věnovat nějaké peníze. To se nestává běžně, dvojčata ještě v takovém věku a úplně stejná. My na ta dvojčata se ségrou slyšíme, vždycky se dozvíme rády o dalších,“ usmívala se Plíšková. „V minulosti jsme podporovali dětskou onkologii, ale staří lidé mají stejnou cenu jako ti mladí,“ dodala tenistka s tím, že peníze z jejího nadačního fondu teď poputují právě tímto směrem.

Z dobročinných aktivit se teď světová osmička pomalu přesune k tenisovým povinnostem. Tři týdny po konci Turnaje mistryň (došla do semifinále) Plíšková za pomoci doktora Pavla Koláře vyléčila zraněné lýtko, kompletně vypnula a psychicky si odpočinula při dovolené na Seychelách.

„Lýtko už je dobré, pozvolna jsem začala trénovat. Měla jsem skoro tři týdny od Singapuru volno. Zatím mě to neomezuje, začala jsem pozvolna přípravu,“ řekla Plíšková, která na konci sezony ukončila spolupráci s kondičním trenérem Markem Všetíčkem. Jeho nástupce ještě neoznámila.

Na trenérském postu pokračuje duo žen – Conchita Martínezova a Rennae Stubbsová. S nimi začne novou sezonu na Australian Open. Přípravu absolvuje sedmadvacetiletá tenistka na Kanárských ostrovech, ještě před tím se před Vánoci představí doma v Česku na extralize.

A pak už vstříc dalšímu roku na tenisovém okruhu. Přinese konečně kýžený velký titul?

„Nerada si dávám konkrétní cíle, abych pak nebyla zklamaná. Ale chuť mi nechybí. Nechyběla mi ani na konci letošního roku, spíš jsem dojela jsem na zdraví, protože jsem pořád přecházela zranění. Ale teď jsem si odpočinula a mám chuť zase začít,“ těšila se Plíšková.


Galerie