ATP

Isner: Když vám umře někdo blízký, je těžké jít hrát

- Marek Bartošík

Na poslední týden jinak životní sezóny by John Isner nejraději zapomněl. Kromě tří porážek na Turnaji mistrů ho potkala i smutná životní událost. O úmrtí svého bývalého kondičního trenéra se dozvěděl právě během londýnského turnaje.

Premiérový titul z Masters a rovnou z Miami, semifinále Wimbledonu, čtvrtfinále US Open, návrat do elitní desítky a první účast na Turnaji mistrů. Kromě toho mu manželka Madison v září porodila holčičku Hunter Grace.

V samém závěru sezóny však musel třiatřicetiletý Isner zkousnout velmi těžký moment, když zemřel jeho bývalý kondiční trenér Kyle Morgan.

„Zjistil jsem to poté, co jsem prohrál s Djokovičem. Je to těžké potom jít a hrát,“ uvedl americký dlouhán, který s Morganem podle svých slov spolupracoval dlouhých sedm let.

„Začali jsme, když jsem dokončil studium na univerzitě. Během těch let jsme spolu trávili čtyři až pět dní týdně. Dá se říct, že jsme spolu žili,“ zavzpomínal vítěz čtrnácti ATP turnajů ve dvouhře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

RIP Kyle. It’s hard to explain how much I loved you and how instrumental you were in making me who I am today. My heart and everyone who knew you is absolutely broken. You touched so many lives in the best possible way. You were a stud Florida Gator football player, me a Georgia Bulldog tennis player. Despite our crazy differences, we forged an inseparable bond. You were the most knowledgeable strength coach ever and the years we spent in the gym together allowed me to compete at the highest level. You were the best damn chef I’ve ever seen. I will miss so much the wings we’d cook together on NFL Sunday. More than anything, you were a friend, the best friend I could ever ask for. Kyle Steven Morgan, I love you bro. Gone but never forgotten.

Příspěvek sdílený John Isner (@johnrisner),Lis 13, 2018 v 1:24 PST

Američan v Londýně i kvůli tragické události nehrál svůj nejlepší tenis. „Rozhodně vše nešlo podle plánu. Když už se sem člověk dostane, chce, aby se mu dařilo. Zároveň to ale není normální turnaj. Hrajete jen proti nejlepším z nejlepších,“ zhodnotil premiérovou účast na Turnaji mistrů Isner.

Zdroj: www.tennisworldusa.org