ATP

Rozjezd 2019: Djokovič začne v Dauhá, Nadal v Austrálii. Dva členové TOP 10 úvod vynechají

- Radek Štohl

Kde začnou elitní tenisté následující sezónu? Tak například Novak Djokovič se počtvrté v kariéře vydá do Dauhá, vítěz Turnaje mistrů ve dvouhře Alexander Zverev se zúčastní Hopman Cupu, na kterém by se měl potkat s Rogerem Federerem. Pokud to zdraví dovolí, tak Rafael Nadal začne ročník 2019 v Brisbane.

Uteče to jako voda. Za pět a půl týdnů se znovu rozjede tenisový kolotoč naplno a největší tenisové hvězdy současnosti u toho nebudou chybět. A to ani Alexander Zverev, který si v neděli dokráčel pro nejcennější titul dosavadní kariéry, když opanoval Turnaj mistrů.

Čtvrtý tenista světa po úspěšné sezóně nehodlá měnit plány a počtvrté v řadě se ukáže na Hopman Cupu, v týmové soutěži bude společně s Angelique Kerberovou obhajovat loňské finále. Titul by znovu rádi získali Švýcaři, kteří se budou moci spolehnout na Rogera Federera, ten vytvoří duo s Belindou Bencicovou.

Ostrý start si do nové sezóny naopak vybral Novak Djokovič, srbský hráč zavítá do katarského Dauhá, kde v letech 2016 a 2017 slavil titul. Jeho největším konkurentem by podle papírových předpokladů měl být Dominic Thiem.

Úvod roku by si neměl nechat ujít ani Rafael Nadal. Dvaatřicetiletý tenista, který se na okruhu naposledy představil na US Open, se po dvou letech vrátí do Brisbane, kde v roce 2017 uhrál čtvrtfinále. Diváci v Austrálii z elitní desítky uvidí ještě Keie Nišikoriho. Velkou konkurencí by měl být také Andy Murray, momentálně 260. hráč světa.

Zamotá Murray v příštím roce s pořadím v elitní desítce?