Natáčení filmu o Li Na je v plném proudu! Zahraje si v něm i slovenská tenistka

- Jan Havlovic

Tenisoví fanoušci se již brzy mohou těšit na filmový snímek mapující kariéru bývalé čínské tenistky Li Na. Filmový štáb byl v minulých dnech v Číně ve Wu-chanu, kde se natáčela část tohoto snímku. V něm si zahraje také Slovenka Dominika Cibulková, která se na Instagramu pochlubila fotkami z natáčení.

Zpráva o chystaném tenisovém filmu o bývalé čínské tenistce Li Na byla oznámena před necelými osmi měsíci. Věci se od té doby daly do pohybu a nyní již filmový štáb jede na plné obrátky. 

Filmaři natáčeli v minulých dnech část tohoto snímku mapující kariéru dvojnásobné grandslamové šampionky v čínském Wu-chanu v prostorách tenisového areálu, kde se hraje prestižní turnaj WTA.

Na plátnech se objeví také Slovenka Dominika Cibulková. „Moc si vážím toho, že jsem byla pozvána na natáčení chystaného filmu o Li Na,“ pochlubila se slovenská tenistka na svém Instagramu.

Dominiku Cibulkovou a Li Na pojí vřelé přátelské pouto. „Moc mi na okruhu chybíš, má kamarádko. Navzdory tomu, že jsem s tebou vždycky prohrála,“ připomněla Slovenka nepříznivou bilanci vzájemných zápasů – 7:0 pro šestatřicetiletou Číňanku.

Jedním z nejdůležitějších vzájemných čínsko-slovenských soubojů bylo finále Australian Open v roce 2014. Li Na tehdy zvítězila 7:6(3), 6:0 a získala svůj druhý a zároveň poslední grandslamový titul v kariéře. A právě tento památný duel by se měl objevit v chystaném filmu.

Zajímavostí je, že sama Li Na se na plátnech neobjeví, neboť si prý na roli netroufá. „Režisér Čan si již pro tento účel vybral herečku,“ prozradila v dubnovém rozhovoru Li Na.

Natáčení je v plném proudu a brzy by produkce měla oznámit datum chystané premiéry.