Unikátní video: čtrnáctiletý Saša Zverev mluví o tenisové kariéře a trénincích se starším bratrem

- Jan Havlovic

O tomto víkendu Alexander Zverev doslova učaroval celý tenisový svět, když si připsal na Turnaji mistrů největší titul v sezoně. Na internetu se nyní objevilo video, ve kterém tehdy čtrnáctiletý Saša trénuje po boku svého staršího bratra Mischy a mluví o tenisových cílech do budoucna.

V unikátním videu je Alexanderu Zverevovi teprve čtrnáct let a jeho trnitá cesta mezi světovou tenisovou špičku je na samém začátku. Mladý Saša již od dětství vzhlížel ke svému bratrovi. „Na každém tréninku spolu soupeříme a někdy se bráchovi podaří mě i porazit,“ přiznal o deset let starší Mischa. 

Již od dětství bylo jasné, že se Saša bude v tenisovém světě pohybovat. Celá jeho rodina má totiž k tomuto sportu velmi vřelý vztah. „S tenisovou raketou jsem se vlastně narodil. Můj brácha hraje tenis a moji rodiče také,“ vysvětluje tehdy čtrnáctiletý Saša. 

Nadaný Saša tehdy objížděl se svým starším bratrem některé turnaje a dělal mu sparing partnera. „V tomto věku potřebuji hlavně hrát, a tak si tréninky s Mischou velmi užívám,“ dodává Alexnader Zverev v osm let starém videu.

Během osmi let se toho změnilo opravdu mnoho. Saša Zverev udělal obrovský kus práce a natrvalo se usadil mezi tenisovou špičkou. Německý reprezentant o tomto víkendu vyhrál prestižní Turnaj mistrů a získal nejcennější titul kariéry. V čestné lóži při finále v londýnské O2 areně nechyběli ani rodiče Saši – Alexander a Irina.