Příliš dlouhá sezona? Kecy! Kafelnikov se opřel do Zvereva

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Jevgenij Kafelnikov opět pořádně rozproudil vášně. Popudil ho poslední výrok Alexandra Zvereva, který po prohře s Novakem Djokovičem podotkl, že tenisová sezona je příliš dlouhá.

Zverev, který se v pátek stal posledním semifinalistou Turnaje mistrů, o dva dny dříve podhlehl Srbovi Djokovičovi 4:6, 1:6, když od stavu 4:4 uhrál jen jeden gem. Po utkání se svěřil s tím, že sezona je podle jeho názoru příliš dlouhá.

„Už tak dva měsíce cítím, že nepředvádím svůj nejlepší tenis. Faktem je, že naše sezona je příliš dlouhá. Už jsem to řekl dříve. Hrajeme 11 měsíců v roce. Žádný jiný sport to tak nemá, je to směšné,“ řekl Zverev.

To ale netušil, že se dostane do hledáčku vítěze French Open 1996 a Australian Open 1999. Jevgenij Kafelnikov, který vyhrál během své kariéry 26 turnajových titulů, stal se světovou jedničkou a vydělal si tenisem téměř 24 milionů dolarů, se ve své reakci se Zverevem vůbec nepáral.

„Z těhle keců jsem už otrávený,“ napsal slavný Rus na Twitteru. „Nejspíš si nevybavuje sezony v devadesátých letech, kdy jsme hráli do 10. prosince a nikdo si na to nestěžoval. A to ani Sampras, Becker a další,“ rozčílil se Kafelnikov.