Turnaj mistrů: Zverev posledním semifinalistou!

- Jan Vojkůvka

Turnaj mistrů čeká poslední hrací den v základních skupinách. V Londýně se v pátek muselo odkrýt poslední jméno hráče, který si zahraje o víkendu v semifinále. Tím se stal Němec Alexander Zverev, který výhrou 2:0 nad Američanem Isnerem sebral Chorvatu Čiličovi veškeré naděje.

Zverev je posledním semifinalistou!
Alexander Zverev na Turnaji mistrů zvládl souboj s Američanem Johnem Isnerem a postoupil do semifinále londýnského podniku. Německý tenista splnil podmínku, která mu zajistila postup, když vyhrál nad Isnerem ve dvou setech a po výhře 7:6(5), 6:3 už nemůže být z druhého místa skupiny sesazen.

Mírnou komplikací pro mladého Němce mohla být jednoho setu, což ale nakonec nepřipustil. Ve dvanácté hře přitom čelil brejkbolu a zároveň setbolu Isnera, dotáhl však úvodní dějství do zkrácené hry a v té vyhrál 7:5. Souboj, ve kterém si oba hráči drželi poctivě podání, rozhodl nakonec jediný brejk, k němuž se Zverev propracoval v osmé hře druhé sady.

Zverev tak doplnil již známou trojici Novaka Djokoviče, Rogera Federera a Kevina Andersona. Na tyto čtyři tenisty čeká v sobotu semifinálové zápolení.

Marin Čilič, kterého čeká večerní duel s Novakem Djokovičem, už na postup mezi nejlepší čtyřku pomýšlet nemůže.

Skupina Gugy Kuertena
Alexander Zverev (GER) – John Isner (USA) 7:6(5), 6:3
21:00 Marin Čilič (CRO) – Novak Djokovič (SRB)

Skupina Knowles, Nestor
Marach (AUT), Pavič (CRO) – Kubot (POL), Melo (BRA) 6:7(4), 4:6
M. Bryan, Sock (USA) – Herbert, Mahut (FRA) 2:6, 2:6