Tenisté brojí proti znečišťování Země. Nejaktivnější je Thiem

- Marek Bartošík

Stačila výzva na Twitteru a na tenisovém okruhu se možná budou dít věci. Klasickým scénářem tenisových zápasů je, že po určitém počtu gemů tenista odloží použitou raketu a vymění ji za novou, kterou vytáhne z plastového obalu. Tomu by však brzy mohl být konec.

Světová média v posledních týdnech zaplavila lavina zpráv o hrůzném znečištění planety Země plastovým odpadem. To nenechalo chladným uživatele Denoa Richa, který se na Twitteru rozhodl vyzvat nejlepší tenisty, aby šli světu příkladem a přestali používat neustále další a další plastové obaly na rakety.

Není překvapením, že jako první na výzvu zareagoval Dominic Thiem. Pětadvacetiletý Rakušan na svém twitterovém účtu sdílí příspěvky od Greenpeace a je znám rovněž podporou hnutí 4ocean, které čistí světové oceány.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Soon I need my second arm for the @4ocean bracelets ? ? ? ? ? #heretocreate #4ocean

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem),Čec 19, 2018 v 9:09 PDT

Kromě Thiema se ozval také trojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře Pierre-Hugues Herbert, který se společně s Nicolasem Mahutem počtvrté v řadě kvalifikoval na Turnaj mistrů do Londýna.

Své znepokojení nad chováním lidí k Zemi před nedávnem vyjádřil také finalista letošního Wimbledonu Kevin Anderson. Při své procházce po pláži posbíral 77 kusů plastových odpadků. Novak Djokovič na to mimochodem v komentářích zareagoval emotikonem, jemuž „exploduje“ hlava.

Bude jistě zajímavé sledovat, kdo se ještě k této vznešené iniciativě připojí a jak se bude „boj“ o plastové obaly na rakety vyvíjet.