Lucie Hradecká se na poslední chvíli dostala do dvouhry v Riu!

- Jakub Siwek

Ačkoliv Lucie Hradecká na letošních olympijských hrách v Riu figurovala pouze v pavouku ženské čtyřhry, tak se nakonec jako první náhradnice dostala i do pavouku dvouhry a to na úkor Tchaj-wanky Hsieh, která se na poslední chvíli odhlásila.

Lucie Hradecká je sice na žebříčku WTA až na 162. místě, nicméně jako první náhradnice pro soutěž dvouher existovala stále šance, že se do hlavní soutěže dostane, tedy v případě odhlášení některé z hráček. A díky Hsieh se tato šance nakonec stala realitou a pro Hradeckou tak získávají hry v Riu zcela nový rozměr!

Již dnes se střetne s Dánkou Caroline Wozniackou, která sice bývala světovou jedničkou, ale v současnosti se na žebříčku nalézá až na 54. místě. Vzájemná bilance je 1:0 pro Wozniackou, když Hradeckou porazila před pěti lety v Pekingu, o vítězství však musela rozhodnout až ve třetím setu, který vyhrála 7:5.

Hradecká na nedávném turnaji v Bastadu pocítila bolest břišního svalu, která ji omezovala při servisu, což je jedna ze silných stránek české tenistky. Kvůli těmto problémům pak před dvěmi týdny vynechala ITF turnaj v Praze. Před Riem si však dala pár dní volna a nyní se již cítí zcela fit.
Pokud deblová specialistka přes dánskou soupeřku přejde, tak může dojít k pikantnímu souboji, jelikož ve druhém kole by ji mohla čekat její současná spolubydlící Petra Kvitová. 

Mezi muži je prvním náhradníkem ještě Radek Štěpánek, takže i u něj existuje možnost, že se do hlavní soutěže podívá, musí však doufat v odhlášení některého z hráčů.