Valašské Meziříčí Open: Talent Paulson slaví velké vítězství, Macháč skrečoval

- Jan Havlovic

Na halovém podniku v pondělí vyvrcholila kvalifikace a o den později startuje hlavní soutěž. V rámci úterního programu bylo k vidění v akci velké množství českých tenistů, ať už ve dvouhře či ve čtyřhře. Vstup do singlové části turnaje má za sebou devět domácích tenistů, do druhého kola postoupili čtyři z nich. Andrew Paulson přehrál nasazeného Francouze Laurenta, Petr Michnev udolal šťastného poraženého Wojnara, Dominiku Palánovi skrečoval po pěti hrách krajan Tomáš Macháč, v dalším českém derby Tomáš Jiroušek porazil Adama Blechu.

Michl nestačil na nasazenou sedmičku
V prvním kole turnaje Valašské Meziříčí Open končí první domácí tenista, a to Filip Michl. Úspěšný kvalifikant nestačil na favorizovaného Rusa Richarda Muzajeva. Nasazená sedmička zvládla dopolední duel, když českého hráče porazila za 72 minut po setech 6:4 a 6:2.

Končí také Vondrák
V prvním kole se s turnajem loučí také další úspěšný český kvalifikant – Martin Vondrák. Domácí tenista nestačil na dvorci ve Valašském Meziříčí na Němce Valentina Günthera, kterému podlehl 3:6 a 4:6.  

Paulson slaví první výhru mezi dospělými
Cenný skalp slaví na turnaji ve Valašském Meziříčí mladík Andrew Paulson, který je velkým talentem českého tenisu. Teprve šestnáctiletý Paulson si v úterním prvním kole vyšlápl na Francouze Yanaise Laurenta, osmého nasazeného, kterého porazil po setech 6:3 a 6:4. Pro mladého tenistu je to vůbec první vítězství při premiéře na okruhu ITF. 

Langmajer dohrál v prvním kole
Do osmifinále se nepodívá Dominik Langmajer. Devatenáctiletý český tenista se s turnajem ve Valašském Meziříčí loučí hned v prvním kole, když nestačil na favorizovaného Poláka Macieje Rajski, nasazeného hráče číslo pět, když prohrál 2:6 a 3:6.  

Macháč skrečoval duel s Palánem
Tomáš Macháč dorazil do Valašského Meziříčí v roli čerstvého vítěze turnaje v Opavě. Osmanáctiletý tenista měl patřit k favoritům, ale ze zdravotních důvodů musel odstoupit hned v prvním kole. Macháč vzdal utkání proti Dominiku Palánovi za stavu 2:3 kvůli problémům s achilovkou.

Michnev si na úvod poradil s kvalifikantem
Čtvrtý nasazený Petr Michnev se v utkání prvního kola nadřel, nakonec však polského šťastného poraženého Bartosze Wojnara zdolal za rovných 100 minut 7:6(5) a 7:5.

Jiroušek v derby přehrál Blechu
Favorizovaný Tomáš Jiroušek přehrál v ryze českém duelu kvalifikanta Adama Blechu 6:3 a 7:5. Duel trvalo 86 minut. Jiroušek byl suverénní na servisu, po svém prvním podání uhrál 92 % míčů, po tom druhém 81 %.

Videa ze čtyřhry

1. kolo dvouhry
MARTIN VONDRÁK – Valentin Günther (GER) 3:6, 4:6
Richard Muzajev (RUS) [7] – FILIP MICHL 6:4, 6:2
Yanais Laurent (FRA) [8] – ANDREW PAULSON 3:6, 4:6
DOMINIK LANGMAJER – Maciej Rajski (POL) [5] 2:6, 3:6
TOMÁŠ MACHÁČ – DOMINIK PALÁN 2:3 – skreč Macháč
Bartosz Wojnar (POL) [LL]– PETR MICHNEV [4] 6:7(5), 5:7
Asian Karacev (RUS) [1] – Isa Mammetguljev (TKM) 3:6, 6:4, 6:4
TOMÁŠ JIROUŠEK – ADAM BLECHA 6:3, 7:5

1. kolo čtyřhry
Midržaljev (KGZ), ZAPSKÝ – DUDA, VRBENSKÝ [2] – bez boje
17:00 KRSTEV, Krutych (UKR) – MICHL, Nazaruk (POL)
Erdbories, Günther (oba GER) – FOREJTEK, STANĚK 4:6, 2:6
Drzewiecki (POL), NOUZA [1] – SOUKUP, VONDRÁK 6:3, 6:4

Turnaj ve Valašském Meziříčí den po dni

5.11. 
Valašské Meziříčí Open: Hlavní soutěž vybojovalo pět Čechů 

4.11.
Valašské Meziříčí Open: Do prvního kola kvalifikace zasáhne čtrnáct českých tenistů